De groei vertraagt ​​voor beursgenoteerde Nieuw-Zeeland techs

Genoteerd tech aandelen op de New Zealand Stock Exchange teleurgesteld beleggers deze week door een van beide het onthullen van een tragere groei of het uitgeven van waarschuwingen die prognoses niet zou worden gehaald.

GPS-component maker Rakon, meettechniek ontwikkelaar IkeGPS en cloud accounting pictogram Xero al in het nieuws.

Logistiek en fleet technologiebedrijf ERoad meldde ook de verkoop vertraging omdat het kanaal ontwikkeld US.

Terwijl de Nieuw-Zeelandse economie naar buiten gezond blijft, al deze bedrijven zijn export gericht en aanzienlijk blootgesteld aan veranderingen in de markt in het buitenland, vooral in de VS,. Maar afgezien van dat lijkt er geen veel voorkomende oorzaak voor de dalende tarieven van de groei.

Rakon is waarschijnlijk de meest gevestigde en volwassen bedrijf in de groep.

Zij waarschuwde beleggers de onderliggende EBITDA van tussen de NZ $ 9,0 miljoen en NZ $ 10,0 miljoen werd nu verwacht voor 2016 in vergelijking met de vorige prognose van NZ $ 15.400.000, op voorwaarde dat in november.

Dat leidde tot een 20 procent daling in de aandelenkoers van het bedrijf uit NZ30c naar NZ26c.

Rakon had verwacht dat de investeringen in de infrastructuur door de grote netbeheerders in de tweede helft van het boekjaar zou hervatten, maar de ramingen blijkt dit waarschijnlijk worden uitgesteld.

Rakon CEO Brent Robinson zei dat hij was erg teleurgesteld, maar blijft ervan overtuigd dat de aanhoudende groei in het gebruik van gegevens en internet connectiviteit netbeheerders zou dwingen om de infrastructuur te upgraden naar service levels en marktaandeel te behouden.

Machine to machine communicatie geboden kansen, zei hij.

“Het potentieel van het internet van de dingen om nieuwe producten en diensten te creëren biedt mogelijkheden voor een bedrijf met onze technologische expertise en bewezen product ontwikkeling vermogen,” zei Robinson.

Voor IkeGPS, had in 2016 de volledige jaar omzetverwachting werd beïnvloed door de verwachte timing van orders met betrekking tot haar Stanley Smart Measure Pro product.

Verkoop-through in de winkels heeft plannen overschreden en een bredere Amerikaanse en Europese markt roll-out was nu aan de gang.

Echter, de timing van orders en zendingen, die in de tweede helft van 2016 verwacht had, waren nu naar verwachting in de eerste helft van 2017.

Leidraad voor 2016 inkomen van tussen de NZ $ 12m en NZ $ 14.3m. werd teruggebracht tot NZ $ 9.2m tot NZ $ 11,5 miljoen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper pricing beslissing; Spark NZ meldt NZ $ 370m nettowinst;? MYOB groeit ERP-aanbod met NZ $ 28,5 Greentree overname; NZ Commerce Commissie onderzoekt proprosed Vodafone Sky fusie

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; telco’s; Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper pricing beslissing; Innovatie;? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering

“Deze herziene vooruitzichten vertegenwoordigt tussen 2,4 maal en 2,8 maal de groei tegen 2015 en tussen 4,9 maal en 6,1 maal de groei tegen 2014, maar lager is dan die projecteerde in IPO van het bedrijf het aanbieden van document,” vertelde investeerders.

Tijdens deze vroege stadia van het bedrijf sales cycle en de snelle groei, en vanwege de nieuwheid van productaanbod, kwartaal-op-kwartaal klonterigheid van de verkoop gaat. De verwachting is dat deze voorwaarde minder impactvolle zal worden als bedrijf blijft op schaal en als terugkerende inkomstenstromen verhoging krijgen.

Voor Xero rapportage NZ $ 52.000.000 in de verkoop in het kwartaal december, het goede nieuws was dat de snelheid van cash burn vertraagd.

Operationele kasstroom kromp naar NZ $ 6,5 vanaf NZ $ 8.500.000 in hetzelfde kwartaal van 2014. Echter, groei van de omzet gedaald tot 62 procent ten opzichte van 72 procent in het kwartaal september.

Dat was “een gebied om naar te kijken”, Forsyth Barr analist Blair Galpin genoteerd.

Xero CFO Sankar Narayan antwoordde dat de vertragende groei was te verwachten als het bedrijf groeide.

ERoad zei zijn expansie in Noord-Amerika blijft van vroege succes in Oregon in Washington en Idaho. Channel groei is een prioriteit en een aantal partnerlanden evaluaties is aan de gang.

US Department of Transportation regel waarbij elektronische logging apparatuur (MBLs) voor commerciële voertuigbestuurders om hun uren van de dienst te nemen had een aanzienlijke toename van de betrokkenheid van klanten opgeleverd.

Echter, met channel sales cycli van tussen de zes en negen maanden ERoad verwacht 2016 de verkoop eenheid tot 1000 lager dan de 6000 raming in september.

De glitch zou een minimale impact op de omzet hebben, aldus het bedrijf.

Sterke groei bleef ook in Australië en Nieuw-Zeeland, weer profiteren van wijzigingen in de regelgeving.

“We kunnen melden dat ERoad, door middel van haar business-strategie en de huidige technologie-platform, is zeer goed geplaatst om de ELD mogelijkheid in Noord-Amerika te bedienen”, aldus CEO Steven Newman.

Valuta-effecten kan een groot effect hebben op de prestaties van de op export gerichte tech aandelen hebben.

Nieuw-Zeeland munt is een van de meest volatiele in de wereld, echter, heeft de US $ / NZ $ cross-tarief relatief stabiel tussen 62c en 68c voor de laatste twee kwartalen na een grote daling van 76c in het kwartaal juni gebleven.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper prijsbeslissing

? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering