CSG koopt NZ print services bedrijf

Northern Territory-gebaseerde IT-dienstverlener CSG heeft aangekondigd dat het zal drukkerij verwerven, Konica Minolta Business Solutions Nieuw-Zeeland (KMBS), en de financiering van de bedrijfsactiviteiten, Leading Solutions Limited (LSL).

CSG heeft kocht 90 procent van de drukkerij voor NZ $ 107.000.000 (AU $ 84.000.000) en LSL voor NZ $ 25.000.000 (AU $ 20 miljoen euro) door de overname van de huidige KMBS eigenaar en Nieuw-Zeeland kantoor technologiegroep OneSource Group Limited.

KMBS uitsluitend importeert, verkoopt en onderhoudt Konica Minolta multifunctionals heel Nieuw-Zeeland.

CSG zei dat de aankoop was met onmiddellijke ingang en vormt een aanvulling op de bestaande Australian print services business.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; telco’s; Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper pricing beslissing; Innovatie;? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering

De overnames zijn strategisch en financieel aantrekkelijk. Het is een logische volgende stap in de groei van CSG, en in het bijzonder onze print services business “, aldus CSG chief Denis Mackenzie.” We zijn zeer vertrouwd met de KMBS business model en zien het als een laag risico bedrijf, met een groot potentieel voor groei in de komende drie tot vijf jaar.

De overname zal worden gefinancierd door middel van een volledig gegarandeerde institutionele plaatsing van nieuwe aandelen in CSG waarin het naar verwachting te verhogen AU $ 65.000.000 en is onderhevig aan goedkeuring van de aandeelhouders.

Het bedrijf stopte de handel vandaag in afwachting van de overname. De handel hervat op vrijdag.

De IT-dienstverlener eerder deze week gemeld dat een aantal offertes met de NT-regering in december vorig jaar had geplaatst, met inbegrip van een hele-of-government desktop en server-deal, in de contractonderhandelingen stadium had gesloten.

CSG bleek de economische neergang in het afgelopen jaar te hebben doorstaan, in augustus de omzet rapportage over het jaar tot 30 juni steeg 48 procent te bereiken AU $ 197.000.000, met een netto winst steeg met 24 procent tot AU $ 23.200.000.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper prijsbeslissing

? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering