Crowdsourced kaart toont China’s hotspots vervuiling

Een crowdsourced mapping project, genaamd Danger Maps, geeft hotspots vervuiling in China en breidt zich nu uit naar andere thema’s zoals vermiste personen en kindermisbruik dekken. Volgens Bloomberg op donderdag werd de website gestart zijn door netizen Liu Chunlei vorig jaar, naar in staat anderen te zoeken sites zoals giftig afval verwerkingsinstallaties, olieraffinaderijen en energiecentrales. Liu is ook uitgezet ongeveer 6000 bronnen van verontreiniging op basis van gegevens over de overheidssector en de input van de gebruiker op, Baidu Map; – de Chinese versie van Google Maps.

De site kranen op de kennis van China’s 564 miljoen internetgebruikers om aandacht te vestigen op de milieurisico’s. In het bijzonder, de site Usahidi.com, opgericht in 2008 op te sporen geweld na de verkiezingen in Kenia en websites bijhouden straling na de Fukishima kernrampen geïnspireerd Liu’s move.

In januari ontving Danger Maps een donatie van 50.000 yuan (US $ 8,150) en een aanbod van technische ondersteuning van de Alibaba Foundation, welke groepen werken om China’s milieu te beschermen ondersteunt.

Liu gemaakt Danger Maps na het realiseren van de Shanghai appartement kocht hij in 2007 in de buurt van een stortplaats, iets wat hij was niet op de hoogte van de bij de onderhandelingen over de aankoop. Hij is nu de uitbreiding van zijn site door te laten gebruikers toe te voegen informatie om kaarten met andere thema’s zoals ontbrekende mensen en kindermishandeling.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Hij wees erop dat hij geen significante problemen met de gebruikersgegevens te hebben, en dat Danger Maps heeft geen klachten van de overheid of vastgoedontwikkelaars ontvangen. Hij zei dat hij alleen maar verwijdert informatie die onjuist of lasterlijk.

De reden dat we begonnen crowdsourcing is dat als iedereen actie kunnen ondernemen en de gegevens toe te voegen, het niveau van nauwkeurigheid kan stijgen, “zei Liu.” We zijn niet ons imago te definiëren als zijnde in oppositie tegen de regering. Wat we willen is om positieve energie te creëren.

Industry watchers eerder vertelde de website; Aziatische bedrijven zijn goed klaar voor interne crowdsourcing, als gevolg van de hoge opname van mobiele apparaten en social media onder Aziatische werknemers, maar moet ook duidelijk en krachtig strategieën en regels om het proces niet uitgroeien tot een te verzekeren hinderance.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport