CRM Watchlist 2015 Elite, deel 4: Salesforce doet het weer

Ubiquity heeft beloningen. Als er een technologie bedrijf van elke soort die alomtegenwoordig is Salesforce. In de afgelopen tien jaar – als gevolg van hun heldere visie, uitvoering, voorzichtige stappen naar voren, de bereidheid om te veranderen wat niet werkt, en hun ambitie om de hele “business web” run – ze hebben een overheersende naam en een kracht van te worden natuur geleid door een van de meest zichtbare technologiebestuurders ter wereld. Marc Benioff, de recente ontvanger van de TechCrunch 2015 CEO van het jaar, is een gezicht dat miljoenen mensen in de zakenwereld te herkennen vanwege zijn brede scala aan belangen op het wereldtoneel.

Dat is allemaal goed en wel, maar dat wil je niet een controlelijst Elite-status te krijgen. Uw bedrijf doet. Wat is over dit bedrijf die het verschil maakt?

Laten we het uitzoeken.

Salesforce blijft, goed Salesforce – en dat zegt het allemaal.

Eerder

En de winnaars van de 2015 CRM Watchlist zijn …; Lifetime Achievement Award gaat naar CRM Magazine, Elites, deel 1: EY Advisory, de hoogste scorer, Elites, Deel 2: Microsoft krijgt ecosystemen; Elites, deel 3: PROS; Salesforce doet het weer, Marketing neemt het podium; de suites minder zoet – NetSuite, Oracle, SAP, Customer Engagement, Part I – Lithium, Medallia; Customer Engagement deel 2: NICE, SAS, Verint; CRM Watchlist 2015 Winnaars: Customer Engagement Part 3 ; CRM Watchlist 2015 Winnaars: De recensies marcheren om Blackbaud en Gigya; CRM Watchlist 2015 Winnaars: InsideView en xactly; Coveo en Infusionsoft – klaar staat, baanbrekend

Hier is wat de bovenstaande zin interessant: ik durf te raden, als je leest dat uw reactie was zoiets als: “Ik weet het, hè? ‘Dat bewijst, daar, dat Salesforce verdient hun 2015 Watchlist Elite award – omdat zij hebben gedaan wat geen enkel ander bedrijf in de technologische wereld heeft: ze hebben mindshare wonnen op een niveau zo groot dat alle andere bedrijven – waaronder die veel groter dan ze zijn – het tegen hen. Om te laten zien wat hun Mindshare betekent, zal ik u een kort verhaal te vertellen.

Ik sprak met een tech man een paar dagen geleden en hij vertelde me dat hij werkte voor dit bedrijf die – toen ze zich realiseerden dat hun eigen bodem technologie werkte niet voor hen – net ging en kocht Salesforce, want dat is gewoon wat ze dachten ze moeten doen – ongezien, geen leverancier selectie.

Dat is misschien een beetje extreem zijn, maar dat is ook een indicatie van hoeveel van de Mindshare van de tech-geïnteresseerde wereld Salesforce heeft gevangen. Om dat uitgangspunt nog meer te ondersteunen, vanuit mijn eigen persoonlijke ervaring, ik voortdurend te horen van de nieuwere tech startups dat hun eerste integratie met Salesforce. Niet alleen omdat Salesforce zorgt ervoor dat vrij gemakkelijk met hun open API, maar ook omdat Salesforce is die iedereen hoort over.

Dat is het genie van het bedrijf als het gaat om hun marketing, straathoekwerk en presentatie. Afgezien van Marc Benioff – die, afgezien van een geweldige CEO, is misschien wel beste single marketeer ter wereld – de rest van het bedrijf doet verschillende dingen superlatively.

Hun outreach is gelijk aan de beste in de wereld. Bijvoorbeeld, hun analist relations team gerund door John Taschek en beheerd door Steve Gillmor, Carolyn Roualdes en Anne Chen doe alle dingen die een analist relations team moeten doen – en doen het uitstekend. Briefings gebeuren, ze weten wie de analisten zijn individueel en persoonlijk, niet alleen wat ze zijn, logistiek worden opgevangen in een tijdige wijze. Ze zijn creatief en, eerlijk gezegd, gewoon echt goed mens. Ik weet niet of ze het beter dan zij konden doen.

Het andere ding dat ik nalatig niet vergeten zou zijn, is hun diepe betrokkenheid bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Meer nog dan elk bedrijf waar ik weet van, ze besteden duizenden en duizenden uren en miljoenen en miljoenen dollars via de Salesforce Foundation om goede doelen te steunen. Hun naam voor de aanpak is het programma 1/1/1. Dat betekent dat als een bedrijf, u doneert 1 procent van de winst, 1 procent van het eigen vermogen, en 1 procent van de werknemer uur (wat betekent dat de werknemers hun loon terwijl het nemen van 1 procent van hun tijd om goede werken te doen behouden) terug aan de gemeenschappen u dienen.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

De applicaties die bedrijven lopen drastisch aan het veranderen, hoewel er ook veel van inertie in het systeem. We kijken naar enkele van de belangrijkste trends – zoals cloud adoptie, mobiliteit, consumerisation en business analytics – die de vormgeving van morgen enterprise software landschap.

Verschillende bedrijven in de Watchlist aangeprezen de gemeenschap uren dat hun werknemers terug gaf, maar na onderzoek van de programma’s verder, zijn een te groot aantal van hen niet betalen van hun werknemers voor die tijd. Op zijn best, ze laten de medewerkers doen het zonder boete tijdens een deel van hun werkuren – maar natuurlijk, ze waren onbetaald, wat voor mij, terwijl opmerkelijk, is een halve maatregel.

Maar Marc Benioff, die onafscheidelijk is van zijn bedrijf, neemt deze klantgerichtheid nog verder. In de afgelopen weken is hij all-in op het actief bevorderen van een diep-klant die zich bezighouden vooruitzichten – niet alleen voor Salesforce, maar voor alle bedrijven. Bijvoorbeeld, in het begin van januari op de Forbes Brainstorm conferentie, verklaarde hij dat de CEO heeft nu de klantrelatie bezitten. Slechts een paar dagen geleden schreef hij een stuk voor de Huffington Post, waar hij ondersteund Jack Welch’s idee dat de aandeelhouderswaarde is de ‘domste idee ooit “, want er zijn meer partijen dan alleen de aandeelhouders – en ze zijn onder klanten, medewerkers, partners, etc. de wat meer diplomatieke manier waarop Marc zet het “Uiteindelijk is de meest effectieve manier om aandeelhouderswaarde te creëren is om de belangen van alle stakeholders te dienen.

Dus ze krijgen niet alleen laser gericht zich op deze manier – wat ik noem “customer bezig”, die is een paar proactieve stappen verder dan “customer-centric ‘- maar ook steeds pleit voor dit niveau van corporate engagement.

Deze zijn meerdere voorbeelden van wat Salesforce maakt zo top of mind aan de zakenwereld in het algemeen. Maar wat drijft hen is een laser-gerichte uitvoering van hun lange termijn game plan, ondersteund door een visie die consequent is in lijn met de veranderingen in de markt en in het klimaat en tot op zekere hoogte de grotere krachten die bepalen de politieke, economische en maatschappelijke stromingen.

Zoals ik heb herhaald voor de afgelopen vijf jaar of meer, heeft Salesforce haar ogen had op zijn prijs voor zijn hele bestaan. Stop me als je dit hebt gehoord … je hebt … Ik ben toch niet te stoppen. In 2003, Tien Tzuo, momenteel CEO van Zuora, toen hij CMO van Salesforce vertelde me dat (en ik parafraseren)

Om dit gevoel verder, hier is een citaat van de derde editie van CRM op de snelheid van het licht

Het netwerk is de computer. Dat is iets dat je hebt gehoord voor een lange tijd. Software is iets dat moet zitten in het netwerk, niet op individuele desktops. Wij voorzien een scenario waar iedereen gaat werken, vuurt hun browsers, kijkt naar Yahoo, doet hun persoonlijke spullen, vuurt hun applicaties en het is allemaal binnen het netwerk. We willen dat de dienst …. U hebt waarschijnlijk eerder gehoord, maar het is net als de film ‘The Matrix’. De hele wereld werkt binnen het publieke netwerk, voor u beschikbaar altijd en overal voor niets.

Ze hebben nooit voor een enkel moment wankelde op dat idee. Ze waren vastbesloten om het platform waarop alle zakelijke applicaties draaien in 2002. Ze zijn nog steeds vastbesloten om dat te doen. Ze hebben doorgebracht de laatste meer dan 10 jaar, niet alleen gericht op de prijs, maar de bouw van de architectuur om dat te doen met de eerste plaats, force.com, en nu met de integratie van force.com, Heroku, en Exact Target’s Fuel platform, Salesforce1. Ze verbeterde een groot deel van de Salesforce1 aanbod in 2014 en kondigde de nieuwe, verbeterde editie als hun Customer Success Platform (Salesforce1 met de toegevoegde kracht van hun mobiele applicatie-ontwikkeling component Lightning) tijdens Dreamforce in eind 2014.

Zij hebben tenslotte de componenten, API’s, en de architectuur op zijn minst poging om hun lange termijn en lange-termijn visie te realiseren. Zullen ze? Ik betwijfel dat, volledig openhartig te zijn. Dat is een enorme ambitie, maar ze hebben veel van wat ze nodig hebben, zodat ze een substantieel ecosysteem van aanbod voor hun huidige en toekomstige klanten kunnen bouwen gebouwd – genoeg om hen gelukkig te maken, dan laat Salesforce om zijn vleugels dan alleen spreiden CRM- gerelateerde activiteiten en hen te voorzien van het trappenhuis aan hun hemelvaart voort te zetten.

Wat ook maakt ze Elite is dat ze een scherp gevoel voor de markt en wat mensen zijn op zoek naar. In het afgelopen jaar hebben zij gegaan van Marketing Cloud vrij licht van gewicht pretendenten Marketing Cloud ernstige zwaargewicht kanshebbers, en eventueel – hoewel ik ben nog niet klaar om dit nog te zeggen – leiders, met de integratie van Exact Target en de ontwikkeling van de machtige sociale Studio, onder leiding van voormalig Radian6 rockster en Chief Adoption Officer van de Marketing Cloud, Ryan Strynatka. Er is nog veel te doen, maar misschien wel, ze hebben de grootste reeks van afzonderlijke markt klaar activa van een van de marketing clouds – die hielp hen sprong uit slechtste in 2013 voor het eerst in 2015.

de website en elaptopcomputer.com putten uit hun gemeenschap van C-level executives en zakelijke denkers te voorspellen waar de zakelijke technologie wordt geleid.

Het felle licht star power van dit bedrijf wordt verder gecontroleerd op een manier die de meeste zou er niet aan denken als iets dat hun marktleiderschap valideert. Op dit moment, als je kijkt naar de lijst, hebben zij de overgrote meerderheid van de extreem grote consulting en systeemintegrator bedrijven werken met hen – met praktijken gewijd aan hen. Waarom is dit belangrijk?

Denk er over na.

Het model dat bedrijven als Accenture, Deloitte en PwC op vrij veel hebben gewerkt voor hun hele bestaan ​​is een groot project model als het gaat om implementatie van technologie. Multi-miljoen dollar selectie, de planning en de uitvoering van projecten, op basis van een licentie op premise software. Denk aan wat het duurde voor Salesforce in staat zijn om deze bedrijven te overtuigen – en er zijn een groot met Salesforce praktijken – om het model aan abonnement-gebaseerde diensten te wijzigen.

Maar schaal wel toe doet en ik heb vertellen van een of twee van de system integrators met implementaties van Salesforce in de honderdduizenden zetels gehoord. Dus we zijn hier niet praten klein. Maar alsjeblieft niet onderschatten wat hier gebeurd is om deze realiteit te maken. Een zeer oude school model moest worden verwijderd en vervangen door iets heel anders dan wat de bestaande bedrijven werden gebruikt om. Welke gebeurt alleen als je de Mindshare en de geloofwaardigheid van het af te trekken.

Tenslotte worden ze het leveren van toonaangevende klantgerichte diensten met hun “Connected Customer” werk dat wordt aangevoerd door de industrie veteraan en geweldig mens, Charlie Isaacs, CTO van Salesforce’s Customer Connection. Dit toestel co-creëert toonaangevende producten met hun klanten. Om een ​​goed gevoel van wat de gedachte is achter Customer Connections te krijgen, lees dan dit interview Charlie deed met Kyle Lacy van Salesforce Exact Target in juli vorig jaar. Wat vindt u, is dat Salesforce niet alleen de markten die het speelt in begrijpt, maar ziet ze in de bredere context van de meta-trends definiëren van de transformatie van de planeet – en proactief dienovereenkomstig bouwt hun model.

Dus wat kunnen ze het beter doen, omdat ze zo goed lijken? Nou, wederom, net als hun Elite broeders, goede betekent niet perfect, dus er zijn dingen te doen.

Wat kunnen ze doen?

Er is geen sprake van inzet Salesforce om zijn visie en de uitvoering van de bijbehorende game plan. Hun status als een Elite invloed speler is onaantastbaar. Ik zie niets, maar blijvend succes voor de komende jaren alles behalve gegarandeerd. Maar, om te verblijven in de top, moet je om te werken op een niveau dat in tegenstelling tot iemand anders. Kan Salesforce dat doen? Ik durf te wedden dat ze kunnen. Of anders, waarom zouden ze Elite?

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september