Computex 2016: Linux kan nog geen gebruik maken van Intel’s Turbo Boost-Max 3.0-modus

Voorbij het grote aantal cores aangeboden in de nieuwe Intel Extreme Edition chips kondigde eerder deze week op de Computex, een van de andere selling points voor de processors is een verbeterde Turbo Boost-modus.

Echter, de nieuwe functie is momenteel alleen beschikbaar voor degenen met Windows.

Intel bevestigd op de website dat er momenteel geen Linux-kernel drivers beschikbaar om te profiteren van Turbo Boost 3.0, maar het is iets wat ze in de gaten te houden op.

Het bedrijf had eerder spruiked de derde generatie Turbo Boost Max functie als 15 procent sneller dan de vorige generaties.

Computex 2016

Intel gaat verder dan de PC, Linux kan nog geen gebruik maken van Intel’s Turbo Boost-Max 3.0-modus; AMD inches dichter bij Zen, kondigt Polaris graphics en nieuwe APU’s; ASUS onthult $ 599 Zenbo huis robot; Acer komt met 5,000mAh handset, laptops en ‘internet van producten wezens; Peak smartphone? ARM zegt dat het net begonnen; Met dank aan virtual reality, kon rugzak pc’s uitgegroeid tot een trend?

“Dit is de frequentie verbeteringen ook over Turbo Boost 2.0, en we doen dat zonder de garantie te breken,” Frank Soqui, Intel general manager voor Enthusiast Desktop Producten, zei eerder.

Dit is niet overklokken, dit is een aanhoudend hogere frequentie dan wat je krijgt met Turbo Boost 2.0, omdat we individuele CPU’s kunnen karakteriseren en krijgen de hoogste frequentie mogelijk uit die 10 cores.

De nieuwe Extreme Edition processors zijn gebaseerd op Broadwell, en hebben niet zo hoog een piek frequentie als de mainstream Skylake processors. De 10-core chip lijdt ook frequenties van hoeven de temperatuur.

“Als we beginnen met het verhogen cores, beginnen we afnemende frequentie in elk van de SKU’s. En de reden dat we dat te doen is, want als je cores te verhogen, je bent het verhogen van het energieverbruik en de thermische dichtheid in het pakket, en iets te geven heeft om te passen binnen dat pakket en de thermische schil, “zei Soqui.

De Extreme Edition komt in vier varianten: de 10-core 6950X is beschikbaar voor $ 1723, de 8-core 6900K kost $ 1089, de 6-core 6850K is geprijsd op $ 617, en de langzamere 6800K kan worden gekocht voor $ 434.

Computex concludeert dit weekend.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Disclosure: Chris Duckett woonde Computex als gast van Intel.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s