Cisco teams met TCL op $ 80m cloud initiatief

Cisco zal $ 16.000.000 te investeren in de nieuwe onderneming, die een belang van 20 procent, terwijl de TCL zal injecteren $ 64.000.000 voor de rest 80 procent aandeel van het initiatief, TCL aangekondigd op zijn website op vrijdag.

TCL zei dat het team-up met Cisco te wijten was aan haar plan om het publiek zakelijke cloud services platform te bouwen op de zakelijke potentieel van cloud computing op de Chinese mainlan ontwikkelen.

Initial diensten die worden aangeboden via het platform zijn onder andere cloud-gebaseerde online vergadering, web conferencing, audio-conferencing en video-conferencing toepassingen.

Een succesvolle samenwerking met Cisco in het verleden was een andere reden dat de samenwerking tussen de twee bedrijven wordt gevraagd, TCL zei in de verklaring.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Door middel van een offshore partner, zal TCL noemen vier bestuurders aan het gezamenlijke project overzien, terwijl Cisco zal men noemen. De affiliate zal ook beslissen over de kern van het management team, volgens een rapport van Reuters.

Cisco’s samenwerking met TCL kwam na de andere Amerikaanse tech reuzen ‘vertroebeling expansie in het land. In december 2013, Amazon.com aangekondigd dat het zal zijn AWS cloud-computing-diensten uit te breiden tot ‘s werelds grootste bevolkte markt. IBM onthulde soortgelijke diensten aan het land in dezelfde week.

Ook op vrijdag, de Hong Kong-beursgenoteerde TCL Communication Technology postte ook een positieve winst alert zijn op de beurs, zeggen dat de verkoop van mobiele telefoons en andere producten, alsmede smartphones en andere slimme apparaten in totaal 48,6 miljoen eenheden en 25,9 miljoen eenheden in het kwartaal eindigde september, wat neerkomt op jaar-op-jaar pieken van 35 procent en 162 procent, respectievelijk.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen