Cisco: Facing dreiging van gespecialiseerde switch makers?

Cisco’s Zwitsers zakmes benadering van data center switches kan gelijk zijn aan marktaandeel verliezen in 2011 als netwerken bedrijven met een specialisatie in warme gebieden zoals virtualisatie gain grond.

Dat is de stelling van Oppenheimer-analist Ittai Kidron. In een onderzoek nota, Kidron de navolgende punten

Kidron schrijft

Cisco heeft lang gesteund de Zwitsers zakmes switching aanpak gezien de brede klantenbasis en hun uiteenlopende behoeften. Maar de technologische en structurele veranderingen kunnen onder druk Cisco en kansen te creëren voor andere leveranciers om niches te pakken in de zich ontwikkelende datacenter switching markt. Zoals we besproken, de traditionele, silo en hiërarchische benadering is niet efficiënt en schaalbaar genoeg voor de teelt van virtualisatie en cloud computing verkeer. Hierdoor zijn leveranciers zoek te optimaliseren door afvlakken datacenter netwerken.

Datacenters worden steeds ingewikkelder;. IT-managers die meer specialisatie datacenters zijn rejiggered virtualisatie tegemoet te komen;. Deze nieuwe datacenter architecturen kunnen vereisen Cisco om weg te stappen van zijn brede marktbenadering schakelaars.

Hij gaat door

De toenemende complexiteit in het datacenter en de uiteenlopende ondernemingen en toepassingen ‘performance behoeften maken voor een grotere fragmentatie aan de hoge kant van de Ethernet switching markt. We zien drie opkomende Ethernet switching categorieën in het datacenter: dichte virtualisatie, high performance / lage latency en algemene doeleinden switching. Wij geloven dat een universele datacenter schakelaar niet langer al deze categorieën richten tot de mate vereist speciale hoogwaardige toepassingen. Daarom schakelaars gespecialiseerd datacenter geoptimaliseerd gerichte subsets van die sectoren maar niet allemaal tegelijk ontstaan.

Met andere woorden, one size niet alle in het datacenter te passen en geoptimaliseerd switches hebben een rol. Aangezien het datacenter switch markt fragmenten, risico neemt Cisco’s. Bedrijven als Force10, Blade en Arista kunnen allemaal profiteren van deze datacenter ommekeer. Kidron merkt op dat twee smaken van de schakelaars zijn in opkomst — gear gespecialiseerde dichte virtualisatie-omgevingen en dozen die hoge prestaties en lage latency bieden.

Kidron denkt dat het marktaandeel van datacenter Cisco’s tot 79 procent zal stijgen met 72 procent aandeel in de switching markt. Echter, 2011 wordt een ander verhaal met een marktaandeel van data center markt Cisco’s dalend naar 73 procent en schakelen aandeel gaat naar 69 procent.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport