Chromebook Pixel: Run Ubuntu samen met Chrome OS

Chrome OS heeft een bum rap dat het niet een volledige OS. Chromebook-gebruikers weten dat niet het geval is, maar voor degenen die OS X, Windows of Linux moet draaien kan onoverkomelijk zijn. Dat is niet meer het geval op de Chromebook Pixel voor diegenen die het nodig om Linux te draaien. Een eenvoudig proces installeert Ubuntu en het kan samen met Chrome OS draaien. Zodra Ubuntu draait, kan een toetscombinatie tussen Linux en Chrome OS te schakelen zonder een beat te missen.

De eenvoudige Ubuntu installatie-methode is te danken aan een script ontwikkeld genaamd Crouton. Zodra developer modus is ingeschakeld op de Chromebook Pixel, kan Ubuntu worden geïnstalleerd en uitgevoerd op wil. Dit geeft Pixel eigenaars toegang tot de volledige aanvulling van Linux apps, het openen van de Chromebook een enorme bibliotheek van ‘echte’ programma’s.

Het is belangrijk om te weten dat het invoeren van developer mode zal veeg je lokale opslag dus vergeet niet om een ​​back-up voordat u het proces te starten. Dat kan worden gedaan door simpelweg de lokale bestanden naar de Google Drive slepen. Maar als een Chromebook eigenaar u alles al op te slaan in de cloud, toch?

Brad Linder van Lilliputing heeft een groot artikel met een complete stap-voor-stap instructies voor het krijgen van Ubuntu geïnstalleerd en draait op de Chromebook Pixel. Het is een geweldige bron voor degenen die willen om het eens te proberen en de plaats waar je moet gaan om te beginnen. Ik gebruikte instructies van Brad’s zonder een enkel probleem en had Ubuntu draait op de pixel in ongeveer een half uur.

Chromebook Pixel handen op (foto’s); Waarom kocht ik een MacBook Air, de Chromebook Pixel kostte me een hoop geld, MacBook Pro (Retina-display) vs. Chromebook Pixel op video; Chromebook Pixel: 5 tips en tricks (waaronder pinch to zoom )

Zodra Ubuntu draait op het Pixel, het overschakelen van Chrome OS naar de Ubuntu desktop / omgeving is zo eenvoudig als het raken van CTRL-ALT-vernieuwen. Teruggaan naar Chrome OS wordt gedaan door het invoeren van CTRL-ALT-BACK ARROW. De toetsen Refresh en Pijl zijn degenen die op de bovenste rij toetsen op het Pixel. Zowel Ubuntu en Chrome OS draaien op hetzelfde moment door het delen van de Linux kernel van Chrome OS.

Het eerste wat je moet doen in je nieuwe Ubuntu-omgeving is te vergroten van alle pictogrammen op het bureaublad en lettergroottes overal waar je kunt. Ubuntu maakt volledig gebruik van de hoge resolutie display van de Pixel zonder scaling elementen zoals Chrome OS. Dat maakt alles in Ubuntu erg klein, totdat je dingen groter waar mogelijk te maken.

Waarom zou je willen Ubuntu draaien? Als de Chromebook is alles wat u nodig te doen, dan heb je niet nodig om het uit te voeren. Als je van te sleutelen aan de dingen, dit is een eenvoudig project te doen. Echter, als er speciale taken die nodig zijn dat je niet kunt doen op de Chromebook, kansen zijn ze kan worden gedaan in Ubuntu. Bloggers kunnen vinden Chrome OS perfect te zijn (net als ik), maar degenen die ook podcast de Audacity sound editor in Ubuntu bijvoorbeeld, iets dat in Chrome OS is niet mogelijk kan worden uitgevoerd.

Update: vergeten te vermelden dat diegenen die het nodig om Skype te gebruiken op de Chromebook Pixel gemakkelijk kunnen doen in Ubuntu.

 verhalen

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test