Chipmakers moeten halen met de convergentie

Chip-fabrikanten zoals Intel, Qualcomm en Advanced Micro Devices (AMD) hebben alle erkende de noodzaak om af te stappen van te focussen op één productcategorie, en beginnen met de bouw van een bredere portfolio van producten aan te pakken consumerization en convergentie trends.

Hoe snel ze dat doen zal bepalen hoe succesvol ze zijn, de toekomst, bij het uitvoeren van deze verandering in de bedrijfsstrategie.

John Stefanac, president van Zuid-Oost-Azië en de Stille Oceaan bij Qualcomm, zei dat de wereld verandert, waarin de traditionele apparaten mensen gebruiken en functionaliteiten van deze apparaten uit te voeren zijn convergeren. Het bedrag van de huidige rekenkracht in smartphones heeft functies ooit het enige domein van de PC’s voorzien, merkte hij op.

AMD woordvoerder Michael Silverman toegevoegd fundamentele veranderingen plaatsvinden over de pc-industrie, door drie belangrijke dingen veroorzaakt: consumerization, cloud computing, en de convergentie.

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

Verwijzen CEO Rory Read’s uitlatingen tijdens de chipmaker’s, de recente derde kwartaal de winst oproep, Silverman zei convergentie verwijst naar het samenkomen van data, applicaties en vormfactoren over een apparaat of ecosysteem aan de vraag naar inhoud altijd en overal te rijden.

“Dit zal onafhankelijk van het verleden instructiesets of besturingssysteem barrières. Data en applicaties naadloos zal worden gedreven vanuit de cloud aan een smartphone, tablet, PC, televisie of het apparaat,” zei hij, eraan toevoegend AMD had deze trends komen gezien en waren geweest herstructurering van het bedrijf te profiteren van hen.

Stefanac wees ook op de ontwikkeling van, machine-to-machine (M2M) communicatie, ook wel bekend als het internet van de dingen waar mensen en machines te verbinden en te communiceren met elkaar, wat is het besturen van de ontwikkeling van de verschillende apparaten en categorieën.

Van energiemeters en auto’s, medische diagnostische apparatuur en mobiele commerce-oplossingen – alles wordt verbonden, “zei hij.” Deze trend weerspiegelt de toenemende diversiteit van de apparaten en hun eisen in vermogen, uiteindelijk presenteren fabrikanten ongelooflijke kansen in het ontwikkelen van producten en oplossingen voor meerdere segmenten en functionaliteiten.

Leighton Phillips, directeur van product management en prijsstelling bij Intel Asia-Pacific, echode soortgelijke gevoelens. Hij zei dat een ecosysteem van de mobiliteit en meerdere apparaat eigendom blijven bloeien, en is het besturen van de chips industrie om te innoveren en leveren een rijkere, meer meeslepende gebruikerservaring voor consumenten en bedrijven door middel van een scala van apparaten.

Deze apparaten niet alleen in staat moeten zijn om hoge prestaties te bieden, ze moeten ook een laag energieverbruik met een mobiele levensstijl mogelijk te maken te hebben.

Phillips zei:; Intel is al lang erkend dat de trend, omdat we de voordelen van de Intel-architectuur uitgebreid naar een heel nieuw scala van apparaten over de compute continuüm – van traditionele pc’s en servers aan tablets, smartphones en intelligente apparaten.

Hij voegde eraan toe de vierde generatie Intel Core-processor van de chipmaker’s, codenaam Haswell, zal de komst van de system-on-chips (SoC) op mainstream pc inluiden. Dit zal de grenzen tussen wat de industrie identificeert als een PC en een mobiele telefoon verder vervagen, merkte hij op.

Haswell is klaar om een ​​gamechanger voor Intel zijn, als het hits de markt begin 2013, gezien dit is de eerste keer dat Intel heeft geprobeerd om zo veel apparaten te overbruggen – van mobiele apparatuur voor desktops, en uiteindelijk high-end servers – met een enkele architectuur.

Mobiele markt te warm voor sommige te behandelen

Echter, de sterk concurrerende mobiele landschap blijkt te veel voor sommige chipmakers te blijven investeren in de markt.

Stefanac zei Qualcomm’s focus ligt nu op zich te onderscheiden van andere fabrikanten door de expertise en de middelen over de verschillende business areas te tikken, en het verstrekken van een unieke propositie voor haar klanten.

Deze breedte van de bedrijven variëren van mobiele processoren en modem design, WLAN (wireless local area network), M2M, augmented reality en mobiele gezondheid, merkte hij op.

Van een apparaat enablement oogpunt, echter, Qualcomm zal verhuizen verleden smartphones, tablets en pc’s, en in aangrenzende categorieën, zei hij. Bijvoorbeeld, de Snapdragon S4 Prime waaier van mobiele processors is gericht op de volgende golf van Smart TV ervaringen van stroom door het brengen van volledige web browsing mogelijkheden voor televisie-apparaten.

Met andere woorden, zal de nadruk niet op mobiele apparaten.

In de nabije toekomst, Stefanac toegevoegd, Qualcomm hoopt om zijn producten in auto’s, energiemeters, medische diagnose-apparatuur te zien, onder anderen.

Texas Instruments is een andere chipmaker die zal worden afgezwakt haar betrokkenheid in mobiele apparaten. Het bedrijf in september zei de toegenomen concurrentie en de dalende kansen op de markt betekende het zal niet zo enthousiast in het investeren in smartphones en tablets gaan vooruit, kiezen in plaats daarvan te richten op karnen uit ingebedde chips voor industriële klanten.

Greg Delagi, senior vice-president voor embedded verwerking, zei toen: “Wij geloven dat de kans is minder aantrekkelijk als we vooruit gaan.”

AMD, echter in tegengestelde richting, en kiezen voor; breiden zijn bereik in de mobiele apparaten segment, gelijk diversifiëren buiten de traditionele pc-markt.

Silverman zei dat het doel van de onderneming is om haar activiteiten in evenwicht te brengen in de richting van sneller groeiende marktsegmenten zoals ultraportables en ultra low-power apparaten – machines in dat zijn versnelde processing units (APU’s) zijn geschikt voor.

“We zullen ons vermogen om dit te doen in de eerste plaats door het bouwen van herbruikbare intellectuele eigendom blokken die zal helpen lagere kosten ontwikkeling en het verbeteren van onze speed-to-market te versnellen,” zei hij.

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen