China, Korea kan instabiliteit 2014 maken het jaar tech staat stil

We leven in een uiterst fragiel wereld. China en Zuid-Korea: een waarin, als consumenten van alle vormen van technologie, hebben we zeer afhankelijk zijn van het welzijn van de twee economische en industriële grootmachten in Azië te worden.

De Volksrepubliek China is de grootste contract fabrikant van consumentenelektronica als zakelijke en enterprise computer apparatuur in de wereld.

Velen van u bekend bent met Hon Hai Precision Industry Co, ook wel bekend als Foxconn. In zijn 13 fabrieken in negen Chinese steden, de fabricage reus voert eindassemblage van Apple’s iPhone en iPad, niet te vergeten een grote pijplijn van producten van vele andere OEM’s, waaronder IBM en HP, alsook game consoles gemaakt door Microsoft, Sony noemen en Nintendo.

Er zijn vele andere klanten die Foxconn heeft die te talrijk om op te noemen zijn.

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; Cloud, Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken, Cloud, Huawei optimistisch over cloud doel, maar voorzichtig in de volgende door, Smartphones, ZTE opent de stemming voor zijn crowdsourced apparaat, kondigt Axon 7 Mini

En Foxconn is slechts een fabrikant gevestigd in China. Er zijn nogal wat belangrijke anderen, met inbegrip van TSMC, een Taiwanese bedrijf dat is de grootste onafhankelijke producent van computerchips ter wereld.

TSMC heeft gieterijen in Taiwan, China en Singapore en is gespecialiseerd in de system-on-a-chip halfgeleiders (SoC) die verder gaan in smartphone handsets en vele soorten tabletten, en is het gebouw aan de primaire producent van A-serie SoCs geworden dat worden gebruikt in Apple’s iOS-apparaten.

GLOBALFOUNDRIES, in Singapore, is een andere prominente halfgeleider bedrijf dat AMD, Qualcomm, Broadcom, en STMicroelectronics heeft als belangrijke klanten.

En er zijn ook die bedrijven die zijn gespecialiseerd in de productie van flash-geheugen dat wordt gebruikt in SSD’s en mobiele apparaten, DRAM, evenals controller ASIC’s van alle soorten worden gebruikt in elke consument en zakelijke toepassingen denkbaar.

Over het geheel genomen, de drie Chinees sprekende landen zijn een cruciaal contract manufacturing triade van vele, vele technologische producten die over de hele wereld worden gebruikt. Maar het is slechts een deel van het verhaal.

Rechts naast de deur naar China is Korea. Noord-Korea, de kluizenaar koninkrijk, heeft geen enkele waarde technologie. Maar Zuid-Korea is de thuisbasis van Samsung, een technologische conglomeraat dat in en van zichzelf heeft 10 keer het BBP van buurman Zuid-Korea in het noorden.

Samsung produceert niet alleen merken en haar eigen producten, zoals de Galaxy smartphones en tablets, maar het is ook de grootste SoC gieterij in de hele wereld.

Naast haar eigen SoC lijn, de; Exynos, Samsung maakt ook chips voor Qualcomm en Texas Instruments, die worden gebruikt in vele andere smartphones en tablets. En het is ook de huidige volumeproducent van de A-serie chips gebruikt in de Apple IOS producten. Onder andere.

Samsung is ook ‘s werelds grootste producent van DRAM en Flash, maar ook de grootste producent van LCD-schermen van alle soorten en maten. En een grote fabrikant van lithium-ion batterijen.

En dan hebben we alleen maar praten over Samsung hier. Er zijn andere gigantische technologische bedrijven in Zuid-Korea, zoals LG en de SK Group, die belangrijke deelnemers aan de totale halfgeleider supply chain zijn.

Als er om eventuele verstoring in het tempo van de productie in zowel China of Zuid-Korea, of, in een nachtmerrie-scenario, zowel landen of uit te breiden tot landen van invloed, zoals Taiwan, Singapore, Japan, Vietnam, Maleisië en Indonesië, de technologische industrie zoals wij die kennen zou in feite komen tot een halt.

Wat kan zoiets veroorzaken?

Ik ben geen econoom. Ik ben niet een politieke wetenschapper. Ik ben geen socioloog. Maar ik ben een technoloog, die van tijd tot tijd grasduint in futurisme. Ik hou van om na te denken, bij gelegenheid, welke technologie kan bestaan; 10 of 20 jaar vanaf nu, en hoe, de samenleving en onze economie kan worden beïnvloed als een geheel.

Deze worden gedacht oefeningen die voor het grootste deel vind ik onderhoudend, en het is goed voer voor het schrijven van materiaal.

Ik gewoonlijk niet na te denken over de nabije toekomst en wat er kan gebeuren onder bepaalde geopolitieke en sociaal-economische scenario’s en wat het betekent voor onze industrie, omdat er te veel directe willekeur in onze wereld. Maar de recente gebeurtenissen in Azië hebben me gekregen denken, en wat ik heb nagedacht over stoort me enorm.

Er is de laatste tijd veel wapengekletter in Noord-Korea. De meeste politieke analisten schrijven dit af als gekke blusters van een jonge leider op zoek naar zijn positie en het uiterlijk van de sterkte met oude-guard leger onder bewind van zijn vader geïnstalleerd cement, en kunnen geen echte bedoeling dan ook van het veroorzaken van een conflict hebben.

Er zijn zeker risico dat Kim Jong-Un kunnen proberen om de grenzen van wat aanvaardbaar is te duwen en te ver gaan, zoals een kleine demonstratie van militaire capaciteiten door een aanval op een klein Zuid-Koreaanse eiland met artillerievuur, of het testen van meer raketten die kunnen wijzen op nucleaire leveringscapaciteit.

Dat zou een militaire vergelding door Zuid-Korea en de Verenigde Staten gevraagd, en kon escaleren in een all-out conflict.

In een dergelijk conflict, is er geen twijfel dat Zuid-Korea de technologie centra targets zal zijn.

Toegegeven, de kans dat dit gebeurt spontaan in de komende maanden waarschijnlijk slank. China, achter de schermen, is vrijwel zeker vertelt Kim Jong-Un is er alleen zoveel mishegas het zal tolereren voordat het ernstig beknot of snijdt de vitale hulp en bijstand van het land nodig heeft van een militair en economisch oogpunt.

Zonder Chinese hulp, Noord-Korea verhongert tot de dood.

Maar er is een veel groter probleem, dat kan resulteren in een sneeuwbal effect, dat een dergelijk conflict zou kunnen dwingen.

In de afgelopen weken heeft China geprobeerd om de verspreiding van een stam van het vogelgriepvirus, H7N9 bevatten. Het is nu bevestigd dat twee mannen in Shanghai onlangs zijn overleden aan deze ziekteverwekker, en ziekenhuizen in Peking zijn opslag op essentiële om een ​​full-on pandemie bevatten. Terwijl ik dit schrijf, zijn meer en meer gevallen worden gemeld.

Elk jaar, de wereld houdt zijn adem in om te zien of de volgende vogelgriep stam, van oorsprong uit China in staat te springen om andere soorten door middel van de voedselketen en die de algemene bevolking door middel van mens-tot-mens overdracht is. Zestienduizend varkens zijn dood aangetroffen in een rivier in de buurt van Shanghai, en medische autoriteiten daar proberen om te bepalen of er een verband is met H7N9.

Deze bijzondere uitbraak kon uiteindelijk op een zeer snel opgenomen, kan er geen enkele link naar de voedselketen in China, en er is geen bewijs als nog dat de mensen deze stam aan elkaar kunnen doorgeven. Maar op een dag, misschien in de komende jaren, konden we pech uitvoeren en China zou kunnen eindigen in een full-blown pandemie.

In een pandemische situatie, China zou willen reizen tussen steden te beperken, en zou de staat van beleg op te leggen. Logistiek, zou het de productie van elektronica moeilijk te maken, en als er een grote populatie van geschoolde arbeiders waren ziek worden, zou het de Chinese toeleveringsketen volledig stilgelegd veroorzaken.

In dit scenario zou China bezig met de afhandeling van een aantal interne problemen, en Foxconn en andere grote fabrikanten contract kon worden gesloten voor maanden, misschien wel zo lang als een jaar. Dit alleen al zou ravage met de technologische industrie aanrichten op een aantal niveaus.

Maar we alleen maar praten over het draaien van de fabriek uit-schakelaar in China zelf. Elke redelijke uitbraak zou de tijd nemen om alle van de vectoren te bepalen, en vanwege de handel en commercie en zwaar transport van goederen, diensten, en reizigers tussen China, Zuid-Korea, Japan en andere landen in Azië, is het zeer waarschijnlijk dat een dergelijke een pandemie zou zich vinden in die landen.

En als Zuid-Korea ziek wordt, dan kunnen we moet echt problemen.

Ironisch genoeg, Noord-Korea isolatie van de rest van de wereld zet het eigenlijk op iets van een voordeel in termen van wordt beschermd tegen een pandemische situatie in Azië.

Maar als China wordt bezet door het omgaan met een pandemie, en Korea ook potentieel heeft te maken met een pandemie, en economische steun van Noord-Korea uit China en andere landen wordt verstoord op enigerlei wijze, is er een probleem.

Met zijn land onder extreme economische dwang, zou Kim Jong-Un en zijn generaals een doel van kansen te zien, en dan is de mogelijkheid van dat land naar de oorlog met buurland naar het zuiden aanzienlijk verhoogt.

De wereldwijde economische gevolgen van een dergelijke “perfect storm” in Azië, zoals de soort die ik beschrijf zijn enorm en zou veel verstrekkende gevolgen voor een groot aantal industrieën en economieën, niet alleen de tech-sector. Uiteraard zou geen elektronica en technologie van elke soort kunnen worden geproduceerd voor een lange tijd, en zou het kanaal inventaris van allerlei producten veroorzaken leegloopt.

Mensen zullen niet afvragen wanneer ze de volgende iPad, iPhone of Galaxy product kunt krijgen. Of zelfs, na te denken over begrippen als fanboyism. Ze zullen denken wanneer ze technologische producten kunnen krijgen, periode.

De prijs van bestaande producten in het kanaal zal omhoogschieten. Vervangende onderdelen voor allerlei dingen zullen schaars worden. Grote secundaire markten voor gebruikte producten zal openstellen. De draadloze industrie zal bijna zeker om de verkoop op nieuwe telefoons te bevriezen. PC’s van welke aard dan ook, oude voorraad of nieuwe voorraad, hardlopen elke smaak van OS, zal in grote vraag.

En de bedrijven die server en datacenter apparatuur in overvloed, zoals IBM, HP, Dell, EMC, Oracle, Fujitsu, en Cisco zal de aanleg van voorraden die voor eigen gebruik als voor de VS en de EU-regeringen.

Bij het ontbreken van de mogelijkheid om nieuwe apparatuur te kopen en datacenters blijven draaien, kunnen veel bedrijven kijken naar services providers zoals Amazon AWS, Microsoft Azure cloud, en hosted aanbod door grote dienstverlenende bedrijven zoals IBM GTS en HP-EDS die ofwel kan verwerven dergelijke apparatuur of al in het bezit is.

Maar ik vermoed dat lang voor dat de VS en de EU-regeringen zal controles en noodwetgeving dat de quota zal stellen op welke apparatuur kan worden gekocht en verkocht vaardigen, en hoe deze grote bedrijven technologische middelen zal de controle.

Vrijwel zeker, zou technologie rivalen die normaal gesproken niet zou willen zitten in dezelfde ruimte met elkaar en die zich bezighouden met geopende trash talk in de huidige omgeving worden gedwongen om samen te werken.

Ik zal niet eens met wat er gebeurt als we een pandemie niet kan houden zich verspreidt naar dit land. Dat is een artikel voor iemand anders, en een scenario dat maakt me bang te veel om zelfs maar te overwegen de gevolgen.

Zou een pandemie in China een “perfect storm” voor het verstoren van de wereldwijde technologie-industrie? Praat terug en laat me weten.

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken

Huawei optimistisch over cloud doel, maar voorzichtig in de volgende door

ZTE opent stemmen voor haar crowdsourced apparaat, kondigt Axon 7 Mini