China heft tijdelijk verbod op microblogs

China’s twee grootste microblog sites – Sina’s Weibo.com en Tencent’s t.qq.com – hervatte full service op dinsdag na een driedaags verbod op hen opgelegd wegens zodat gebruikers opmerkingen die leidde tot klachten over censuur werd opgeheven posten.

Volgens een rapport van de Assiociated Press (AP) op dinsdag, beide bedrijven vermeld op hun websites dat het recente verbod op de gebruikers commentaar op berichten van andere gebruikers was een poging om “het opruimen van” illegale en schadelijke informatie online geplaatst maar weigerde ga naar meer informatie.

Het was onduidelijk, maar als de vering op Weibo.com en t.qq.com had door de overheid toezichthouders of een initiatief is besteld op een deel van de bedrijven nadat ze waren “schold” over reacties geplaatst op hun sites, in het verslag vermeld.

De tijdelijke schorsing door beide sites volgden geruchten online rond de ondergang van prominente Communistische Partij figuur, Bo Xilai. Autoriteiten vervolgens sloot een tiental websites en vastgehouden zes personen voor het laten circuleren geruchten die Peking vorige week rammelde.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen