CES 2012: Overvolle de Android tablet markt

Terug in 2011, tal van fabrikanten debuteerde tientallen Android-tablets op de CES. De meesten van hen ofwel niet of nooit ging naar de markt. Een handvol behaalde een zekere mate van succes, zoals de Samsung Galaxy Tab 10.1.

Laptops, Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafels, mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, laptops, Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop , Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

CES 2012: Zie deze website nieuws en product-dekking

Android-smartphones hebben Apple’s iPhone aanbod overtroffen. Maar opnemen tegen de Apple iPad en iPad2, de Android-tablets hebben moeite om te concurreren. De Android 3.x besturingssysteem, Honeycomb, bleek onstabiel en buggy op het eerste, die zijn kansen op succes kwetsen.

Persoonlijk heb ik het gevoel dat de nieuwe Android 4.0 OS, Ice Cream Sandwich, zal blijken te zijn een belangrijke verbetering, veel op dezelfde manier dat Windows 7 was een enorme verbetering ten opzichte van Windows Vista zonder wezenlijk te veranderen het algehele besturingssysteem ervaring.

Dit jaar zien we tablets met behulp van de nieuwe quad-core Tegra3 chipset, zoals de Asus Transformer Prime en de Acer Iconia Tab A700. De Acer en het nieuwe model van de Asus Transformer Prime heeft een groter scherm resolutie voor het afspelen van 1080p video native.

De leidende factoren in de lage acceptatie van Android-tablets lijkt hardware kosten, en een tekort aan voor tablets geoptimaliseerde apps zijn. Zelfs gesubsidieerde tabletten uit de mobiele providers hebben de neiging om vrij duur te zijn. De low-cost opties die zijn goed gebouwd en ondersteund zijn de Amazon en Barnes & Noble 7 “tablet aanbod. Voor sommige functies, maar ze zijn te klein voor de volledige tablet ervaring.

Er zijn een aantal zeer handige applicaties geschikt voor grotere tablets, zoals office suites, en er zijn tal van games. Maar er zijn ook veel Android applicaties uitsluitend bestemd voor mobiele telefoons, en ze niet effectief schalen.

Android 4,0 heeft de mogelijkheid om het scherm schalen zodat toepassingen bedoeld voor kleinere schermen op een hogere resolutie scherm kan worden uitgevoerd zonder verlies van functionaliteit. Natuurlijk, het is heel duidelijk wanneer een toepassing wordt uitgerekt tot het grotere scherm, het ziet er meestal wazig.

Het lijkt vreemd dat terwijl de nieuwe Tegra3 chipset voor Android-tablets beschikbaar is, veel van de nieuwe aanbiedingen van fabrikanten met behulp van Tegra2 chipsets, of snellere dual-core chipsets. Er is niets mis met hen, maar de prestaties van de quad-core CPU zorgt voor een goede weergave van video van hoge kwaliteit dat de meeste Tegra2 apparaten niet worden bereikt.

Het lijkt erop dat de meeste aandacht voor de nieuwe tabletten gebaseerd op waardoor ze dunner, lichter, met een betere levensduur van de batterij en de nieuwe Android 4,0 OS, zoals Toshiba Excite X10.

De grootste zorg voor al deze apparaten is marktverzadiging. Als Android 4.0 ICS is de verbetering die uiteindelijk draait dingen rond Android tablet aanvaarding dan een groeiende markt kan plaats bieden aan ten minste enkele van deze apparaten te concurreren.

Zo niet, dan zal de nieuwe apparaten de voortdurende strijd die ze hebben gehad tot nu hervatten, zullen ze buitenspel gezet blijven als een niche in de markt voor mensen die graag sleutelen aan de technologie. Apple heeft geperfectioneerd de marketing van kunst om mensen nodig hebben en kopen apparaten dat ze niet beseffen dat ze nodig hadden, totdat Apple hen verteld dat ze deden. Android-tablets dit niet hetzelfde niveau van het verlangen te inspireren.

In aanvulling hierop heeft Google’s Eric Schmidt gezinspeeld op een Google-branded apparaat worden vrijgegeven binnen 6 maanden. Veel van wat is gemeld op deze verklaring is pure speculatie, die waarschijnlijk tot gevolg dat Google schieten voor.

Microsoft, bijvoorbeeld, heeft een geschiedenis kondigen produkten soms jaren vooraf met een effectief product te leveren. Dit vaporware methode opzettelijk was, om potentiële concurrentie af te schrikken van wedijveren om te concurreren in deze markt sector. Of deze tactiek zal werken voor Google nog te bezien.

Hoe dan ook, de Android tablet markt is dan verzadigd op dit moment. Het lijkt erop dat slechts een handvol van de grote spelers, Samsung, Asus, Motorola, Acer en Toshiba zijn de enige die momenteel met één maatstaf voor succes. Om voor hen om echt te slagen, moet er een grote opwaartse verschuiving in de Android-tablet adoptie. Wordt 2012 naar het jaar waarin de dingen eindelijk omdraaien? Ik hoop dat het is, maar ik zal niet mijn adem.

Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafelen

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare