Case study details van een iPad pilot-implementatie

Op de recente Macworld Expo in San Francisco, ik zat in meerdere sessies die implementaties gedetailleerd op de Macit conferentie. In het bedrijf, worden deze zogenaamde case studies. Sommigen waren in academische omgevingen en anderen in de onderneming. In dezelfde geest, een recente CIO.com case study, door senior online schrijver Tom Kaneshige, keek naar een iPad pilot-project bij kabeltelevisie reus Cablevision. De implementatie werd gedaan door Tekserve, een in New York gevestigde Apple consultancy.

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

Kaneshige zei dat de eerste piloot Cablevision’s project mislukt, maar de tweede met Tekserve uitgewerkt. Ik was een aantal van de opmerkingen over de proefprojecten door Tekserve CTO Aaron Freimark geïntrigeerd.

Je moet de schaal in gedachten hebben als je aan het doen bent een kleine pilot. Vaak in een piloot, je wil gewoon om het te krijgen over met en bereid zijn om een ​​aantal short cuts nemen. Maar de piloot is de eerste implementatie. De pilot is echt waar je de ins en outs te leren. Je bent van nature gaat om meer werk te doen in de pilot omdat je dingen die niet per se gaat werken proberen.

Wat een groot punt. Het succes voor de gebruikers en het management zal in de details en in de manier waarop het allemaal goed werkt van begin tot eind. Het gaat niet om wat later in de “echte” inzet kan worden gedaan, maar op dit moment in de pilot, die de zaak voor de implementatie zal blijken.

Afgezien van de vele iOS problemen met implementatie, beheer en authenticatie die ik zag bij Macit, kan ik geloven dat er problemen met de klant de verwachtingen in de onderneming kan zijn. De iPad werkt niet als een notebook computer en dit niet alleen door de verschillende toepassingen. Integendeel, het is omwille van sandboxing van gegevens en toepassingen iOS, die wat frustratie kunnen veroorzaken bij het aan het werk gaan. Ik zal graven in deze kwestie in een ander paar berichten in de toekomst.

Freimark werd gevraagd over de reactie op de Microsoft Surface van zijn cliënten. Uit zijn opmerkingen, Comcast en andere klanten stonden te wachten op de komst van de Surface alvorens een beslissing op de iPad.

Veel bedrijven zaten te wachten op de Microsoft Surface naar buiten te komen. Ze hoopten dat Microsoft zou dingen een stuk eenvoudiger te maken. Toen ze zagen het, het was een beetje bleh. Dit gaf een groen licht voor de iPad project. We hebben nogal wat zaken gezien sinds toen.

De 128GB iPad moest de zakelijke iPad, maar ik denk niet dat een van onze klanten zijn echt schreeuwen om het.

IT-management kan niet van mening dat meer ruimte voor content en applicaties die nodig zal zijn voor enterprise applicaties. Echter, als een workflow gaat om de video-opname mogelijkheden van de iPad, mogelijkheden die ik zag op de Expo in dienst, dan is meer geheugen zal nuttig zijn.

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen