BYOD: De werkelijkheid achter het modewoord

De pluspunten van een bring-your-own-device (BYOD) strategie kan overtuigend zijn. Eerst en vooral, als de werknemer brengt zijn of haar eigen telefoon of tablet om te werken, is het bedrijf de kosten van één gered. Het hebben van een nieuwe telefoon te bieden voor uw medewerkers om de paar jaar is een aanzienlijke kosten om jezelf te bevrijden uit.

Hier is wat er werkelijk zorgwekkend CIO’s, op dit moment

Maximale keuzevrijheid een BYOD-beleid dat slechts toestaat één stijl of apparaat zal worden vermeden door medewerkers.

Ook, waardoor het personeel meer flexibiliteit zijn goed voor het behoud van personeel, volgens recent onderzoek.

Maar hoe zit het met het onderhoud van de apparaten? Hoe zit het met de betrouwbaarheid? Wie, betaalt de telefoonrekening, en wie controleert het gebruik? Wat, over aansprakelijkheid en veiligheid ;?

Verplaats gegevens in de cloud Toegang tot gegevens online elimineert zorgen over dataformaten.

De eerste probleem waarmee de IT-business is dat leuk vinden of niet, de BYOD-fenomeen is al gebeurt. Onderzoek uitgevoerd door de analisten Ovum aangegeven dat over de hele wereld 57 procent van de full-time medewerkers gebruik maken van hun eigen telefoon op het werk in sommige capaciteit.

Vraagt ​​u zich af wat er problemen zijn echt het instellen van de CIO-agenda en het houden van tech chiefs ‘s nachts wakker? Hier is een lijst van CIO’s zichzelf – en ja, BYOD en cloud zijn op daar.

Echter, binnen dat de wereldwijde figuur zijn er grote regionale verschillen met Zuid-Korea, bijvoorbeeld, de grootste gebruiker (ongeveer 88 procent van de werknemers daar zeggen dat ze de apparaten op het werk voor hun eigen doeleinden te gebruiken) en vergelijkbare aantallen in Maleisië, India en de Verenigde Arabische Emiraten hetzelfde te zeggen.

De grootste Europese gebruik is in Spanje en Rusland (meer dan 50 procent), terwijl de rest van Europa is achter. In het Verenigd Koninkrijk zeggen dat iets minder dan 40 procent dat ze gebruik maken van een persoonlijke telefoon voor werk doeleinden.

Licentie individuen, niet apparaten Als iemand wil een telefoon om de drie maanden te veranderen, dat is hun probleem, zodat ze nodig hebben om de nieuwe telefoons te kopen.

Bovendien, terwijl de Ovum onderzoek blijkt dat iedereen – bedrijven, klanten en gebruikers – het erover eens dat meer en meer apparaten draaien op de werkvloer divisies in wanneer je begint te vragen of BYOD is iets dat moet worden aangemoedigd.

Terwijl 45,8 procent van de IT-managers zei dat ze actief aangemoedigd medewerkers die wilden hun eigen apparaten te gebruiken op het werk, 28 procent zei dat ze negeerden het verschijnsel en lieten medewerkers te doen wat ze zou doen, en 17,7 procent zei dat ze had geen gevoel in beide richtingen over het onderwerp . Slechts een minderheid – 8,1 procent – zei zij actief ontmoedigd het. Een recent onderzoek van Cisco en BT ook gevonden, dat ongeveer 36 procent van de bedrijven die we; re uitvoering van een BYOD-strategie – of vonden ze, tenminste.

Gartner-analist heeft een aantal tips die voor werkgevers enthousiast over het stimuleren van BYOD

Werkgevers kunnen krijgen door middel van het stimuleren van een BYOD-strategie op voorwaarde dat ze de controle over te nemen. Uit een enquête onder bedrijven in het MKB door Spiceworks is gebleken dat in het algemeen, 61 procent van de kleine en middelgrote bedrijven hebben een BYOD-beleid of initiatief voor employee-owned telefoons, tablets en / of computers geïmplementeerd. Rond 54 procent van de bedrijven in het MKB steun employee-owned telefoons en 42 procent steun tabletten door middel van een BYOD-initiatief. Minder bedrijven zijn bereid om employee-owned computers, slechts 25 procent te ondersteunen.

De echtheid van mensen en applicaties Apparaten kunnen wisselen tussen meerdere personen, dus je moet beide authenticeren.

Omarmen van open standaarden Afgelopen gegevensformaten zijn moeilijker om te delen over meerdere platformen.

Volgens de Spiceworks enquête, een derde van de IT-professionals zeggen dat hun BYOD-beleid werkt goed voor sommige apparaten en slecht voor anderen, terwijl 23 procent zegt dat het een hoofdpijn voor hun afdeling. Slechts 17 procent beweren dat ze de trend volledig te omarmen.

Van de organisaties die ondersteuning bieden voor BYOD, slechts 17 procent is actief beheer van mobiele apparaten met behulp van een mobiel device management toolset, maar een extra 20 procent heeft plannen om het beheer van mobiele apparaten aan te pakken in de komende zes maanden. Echter, 56 procent heeft geen plannen om binnenkort een Mobile Device Management (MDM) oplossing op elk gewenst moment uit te voeren.

Analist Ovum ook gekeken naar de gebruikers attitudes om BYOD en één zorg was privacy. Toen hem werd gevraagd, “zou de bescherming van persoonsgegevens betreft stop je met behulp van persoonlijke apps op een corporate-voorzien smart phone of tafel? ‘, 47 procent zei dat het zou doen, 33 procent zei dat het niet zou doen.

Toen hem werd gevraagd, “zou u een service waarbij uw werkgever al uw persoonlijke gegevens kunnen veeg uit uw eigen smartphone of tablet handig als het ware verloren of gestolen te vinden? ‘ wat 48,5 procent zei dat ze zou doen. Sommige 33 procent zei dat ze zou niet.

Beheer informatie, niet toepassingen Data is waar de echte zakelijke waarde ligt.

Gewaarborgd gegevens worden versleuteld zoveel mogelijk Security op mobiele apparaten is lastig, maar dit helpt.

Richard Absalom, analist voor invloed consumententechnologie bij Ovum, zei dat IT-afdelingen werden BYOD te accepteren. “Op een gegeven moment werden de apparaten gezien als gewoon een stuk speelgoed dat de CIO zou spelen met en te praten over de uitvoering, maar dat is niet waar niet meer,” zei hij.

Speciaal verslag: De Bring Your Own Device fenomeen is omvorming van de manier waarop IT wordt gekocht, beheerd, geleverd en beveiligd. We kijken naar wat het betekent, hoe om te gaan, en waar het heen gaat in de toekomst.

IT-afdelingen, Absalom zei, moest herinneren dat het was niet langer alleen een technologische kwestie. “Het is aan de ingang en de buy-in van het bedrijf te krijgen,” zei hij, en een deel van het probleem was dat zo veel problemen niet volledig werden begrepen.

Wat is de impact van de kosten voor een bedrijf dat BYOD biedt aan haar medewerkers? “Kijk naar de kosten,” zei Absalom. “Phone rekeningen zijn meestal vier tot vijf keer hoger wanneer mensen hun eigen apparaten in plaats van een door het bedrijf te gebruiken.

De Boston gevestigde analist groep Nucleus Research voerde een enquête over BYOD eerder dit jaar en geprobeerd om de kosten te kwantificeren. Terwijl de ruwe kosten van het apparaat is waarschijnlijk laag zijn – ongeveer £ 150-200 retail kosten die de levensduur van het toestel afgeschreven over zal rond de £ 10-15 per maand – overige kosten kunnen veel hoger zijn.

Nucleus zei: “Een verborgen financiële uitdaging met BYOD ligt in de terugbetaling van de gebruikers voor voice en data kosten die …. kan 10 keer groter is dan het apparaat kosten.” De les is dat de telefoon goedkoper dan u verwacht kan worden, maar de kosten van het runnen van het kan veel meer zijn.

Veiligheid was een groot en voor de hand liggende probleem, zei Absalom, maar een ander was de behoefte aan vooruit denken. Hij geloofde dat de belangrijkste probleem was applicaties: “Welke toepassingen nodig zijn, en wat kan en moet worden uitgevoerd?”

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Probeer niet om te controleren wat u niet de eigenaar – en wees kan doen en niet kan doen

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar