Brazilië blikjes e-voting te wijten aan de recessie

verkiezingen van volgend jaar in Brazilië zal handmatig worden verwerkt als gevolg van aanzienlijke bezuinigingen op de overheidsuitgaven, bleek gisteren.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Dit is de eerste keer dat verkiezingen uitgevoerd door middel van op papier gebaseerde middelen sinds 2000, toen de elektronische stemmachines werden gebruikt om alle stemmen te verwerken worden uitgevoerd. E-voting in Brazilië werd voor het eerst geïntroduceerd in 1996 en uitgerold geleidelijk in de volgende jaren.

Gemeenteraadsverkiezingen zal plaatsvinden in oktober 2016. Volgens een officiële verklaring, meer dan R $ 428m ($ 109.6m) in middelen zal niet worden vrijgegeven aan de Hoge Electorale Hof, dat invloed heeft op de mogelijkheid om de elektronische stemkastjes en andere benodigde apparatuur te kopen .

De druk is op de uit te breiden, ook al is een beveiligde online stemsysteem is onmogelijk met behulp van de technologie van vandaag.

“De grootste impact [van de bezuinigingen] is om de aankoop van elektronisch stemmen apparatuur, zoals het bieden en essentiële aanbestedende is al aan de gang en [te sluiten] van eind december, met betrokken uitgaven geschat op R $ 200 ($ 51.2m) “de verklaring toegevoegd.

Terwijl waarin staat dat de plotselinge aankondiging van de bezuinigingen van het gebruik van elektronisch stemmen volgend jaar zal voorkomen, de Electorale Hof voegde eraan toe dat de onmogelijkheid van het kopen van de apparatuur zal leiden tot “onomkeerbare en onherstelbare” schade aan de electorale gerechtigheid in Brazilië als een fatale termijn niet zal zijn ontmoet.

E-voting werd geïntroduceerd als een middel om geheimhouding en nauwkeurigheid van de verkiezingen, en snelheid te bereiken, zoals stemmachines maakt resultaten in een kwestie van minuten in sluiting van de stembiljetten verwerkt. Echter, fouten in het systeem opende de mogelijkheid van fraude in de algemene verkiezingen van het land vorig jaar.

Volgens de Universiteit van Campinas professor en encryptie specialist, Diego Aranha, is het “onwaarschijnlijk” dat de bezuinigingen zal worden gehandhaafd en dat de verkiezingen zullen moeten handmatig worden verwerkt. Maar als dit eindigt in het geval is, zal er een hele reeks van problemen voor te zijn.

“Er kan een negatieve invloed hebben op het gebied van veiligheid te wijten zijn aan de uitdagende aard van het probleem, zoals de omvang van de verkiezingen, culturele aspecten, de geografische omvang van het land en de heterogene electoraat,” Aranha vertelt de website.

“Echter, er zijn verschillende manieren om de verkiezingen op basis van papieren stembiljetten uit te voeren en het is moeilijk om een ​​definitief standpunt over dit zonder zorgvuldige analyse van een concreet voorstel voor een handmatig proces,” de professor wijst erop.

Volgens Aranha, een ander belangrijk aspect dat aandacht verdient in dit scenario is het effect op de reputatie van de electorale gerechtigheid in Brazilië.

“Het is duidelijk dat de Braziliaanse maatschappij interpreteert dit als een stap achteruit, gezien de toename van tijd voor de bekendmaking van de verkiezingsuitslag”, voegt hij eraan toe.

Bijgewerkt 3 december 2015 14:05 UTC, deskundige commentaar toegevoegd.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s