Blu-ray archivering voor de onderneming

Zoals ik gisteren al schreef, blijkt dat mysterieuze Glacier dienst Amazon maakt gebruik van optische schijven in plaats van harde schijven. Panasonic is ploeteren al jaren tot de high-capacity optische een praktische archief medium te maken. En vorige maand Panasonic en Sony gezamenlijk bekend Archive Disc (AD), een 300GB optische schijf, met plannen om het om een ​​1 TB capaciteit.

Legal. Als een write-once medium, Blu-ray-schijven kunnen voldoen aan de wettelijke eisen voor gearchiveerde gegevens. Lange media leven. Schijven en tapes zijn meestal vervangen op 5 jaar met tussenpozen, waar de Blu-ray discs archief krijgen over een levensduur van 50 jaar, waardoor datamigraties;. Blu-ray-schijven zijn goedkoop, zodat apparatuur upgrades en vervangingen tegen veel lagere kosten dan tape drives.

Met optische schijf goedkeuring door de grote wolk spelers, die petabytes capaciteit toe te voegen elke dag, dit is geen fantasie. Maar vergis je niet: dit is niet voor thuisgebruikers.

AD maakt gebruik van een Blu-ray laser, maar de gelijkenissen stoppen daar. De schijven zijn dubbelzijdig met 3 lagen aan iedere kant. De spoorsteek is veel strakker – 225μm vs 320μm voor Blu-ray discs – net als de data bit lengte – 79.5nm vs 150 nm – het bereiken van 300GB op een enkele disc.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Laser diodes zijn goedkoop, maar fijnmechanica zijn niet, dus dit zal niet een apparaat thuis elk moment snel zijn. Cijfer dat ze van plan om geld te verdienen op de media de verkoop van grote hoeveelheden om een ​​paar kopers.

Enterprise gebruikers niet hoeven te wachten op de komst AD om te beginnen met optische bibliotheken wel. Ze zijn er al.

Bedrijven zoals Hie Elektronica en DISC bieden middelgrote – tot ongeveer 70TB – Blu-ray archief dat een aantal voordelen ten opzichte van de lange termijn object opslag op schijven. Deze omvatten

De Storage Bits nemen; Deze kleine optische bibliotheken zijn niet goedkoop, maar ze zijn veel sneller dan de Glacier’s 3-5 uur responstijd. Evenmin is de juridische status van Glacier archieven duidelijk.

Maar als optische technologie blijft om door te gaan – zoals het zeker lijkt te doen met de steun van Panasonic en de grote cloud kopers – optische de voordelen ten opzichte van tape zal groeien. In het tijdperk van 6 TB harde schijven hebben we de neiging om te vergeten dat veel bedrijven niet petabytes archief capaciteit nodig hebben.

Als 50TB van de lokale archief capaciteit werkt voor u vandaag, met de belofte van veel grotere capaciteiten binnenkort, kan dan optische uw oplossing zijn.

Reacties welkom, zoals altijd. Ik zou graag horen van mensen die vandaag de dag archief te handhaven. Wat werkt voor u nu en wat heb je nodig voor de toekomst?

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip