BlackBerry’s Passport krijgt grote interesse in India

BlackBerry heeft lang genoten van een vrome volgende in India. Echter, heeft haar fans beslist niche geworden in de afgelopen jaren als Androids de markt hebben overspoeld, waardoor de nummers dit iconische Canadese telefoonmaker’s in het niet – minder dan 1 procent, bij de laatste telling.

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Dus het mag dan ook geen verrassing dat Amazon India heeft geopenbaard dat het gewoon niet kan houden met de vraag naar de nieuwe, ongebruikelijke uitziende 4,5-inch plein Passport, die een beeldverhouding van 12:59 velden, hier gelanceerd op oktober 11.

Niet alleen heeft het bedrijf uitgeput beginvoorraad, maar zei ook dat de Passport een enorme hoeveelheid aan belangstelling van het Indiase publiek heeft uitgelokt – veel van het uit kleinere steden en gemeenten die niet in de top acht metro’s van het land.

Veiligheid, BlackBerry’s DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat, veiligheid, Quadrooter ‘gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons, mobiliteit; BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten, veiligheid, BlackBerry’s’ verbeterd ‘crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen

“Amazon.in heeft orders voor de BlackBerry Passport vanaf 115-plus steden in India ontvangen”, verklaarde een recente verklaring van het bedrijf.

Normaal gesproken, China zou BlackBerry chief executive John Chen bieden een grote markt om op te leunen, maar er zijn bezorgdheid over de veiligheid over de BlackBerry’s eigen messaging-dienst, dus dit betekent dat India weefgetouwen groot als een markt hij absoluut nodig heeft om te winnen in. Tot nu toe, het is al een ellendige uitje, met een marktaandeel plotsklaps daalde van 14,8 procent in het april-juni kwartaal in 2010-11 tot 7 procent in 2012, 2,9 procent in het eerste kwartaal van 2013, en ten slotte naar een sombere all-time low van 0,5 procent in het eerste kwartaal van 2014, volgens IDC.

Het paspoort heeft het bedrijf nieuw leven in India gegeven, net zoals zij heeft gedaan in Noord-Amerika een maand geleden, toen het uitverkocht in zes uur op de website van het bedrijf en 10 uur op Amazon, aldus Chen.

In India, voorafgaand aan het succes van de Passport’s, BlackBerry heeft ook belangrijke stappen in zijn diensten te spelen – bijna 50 procent van de geconsolideerde inkomsten – door de lancering van een bekabeld gezondheidszorg service, dankzij een investering in NantHealth, een in de VS gevestigde gezondheidszorg technologie bedrijf .

Patiënten, met name in afgelegen gebieden, kan binnenkort worden gevolgd door een grote stedelijke ziekenhuis, met behulp van een veilige, cloud-based netwerk dat maakt het ook mogelijk voor de levering en betalingssystemen, samen met kritische besluitvorming die rijdt op data en analyses.

Natuurlijk, niet alles lijkt rooskleurig voor de telefoonmaker wereldwijd, Todd Coupland van CIBC markten heeft zijn prognose van BlackBerry-telefoon verkopen herzien.

“Zendingen echter worden teruggenomen door aanbodbeperkingen aangehouden voor unieke schermen en toetsenborden die elk op zijn kop in het fiscale Q3 zal beperken”, aldus Coupland.

Intussen is de telefoon wordt verkocht voor maar liefst $ 1825 in de grijze markt, wat het dubbele is verdrievoudigen wat het kost normaal. En woord op de straat is dat Indiërs bereid zijn te gaan tot het uiterste om hun handen te krijgen op een.

Iemand die niet al te bezorgd over het tekort aan Paspoorten is Chen. “Ik ben blij dat de inventaris problemen. Het laat zien dat mensen willen dat de telefoon”, zegt Chen, spreken op een onderneming forum in Hong Kong. “We hebben een zeer conservatieve aanpak en niet al te veel te bestellen.

Nu zal hij moeten aantonen dat het bedrijf de razende honger kan stillen voor zijn nieuwe telefoon voordat die hongeren verandert in frustratie, net als het deed met, Xiaomi in India.

BlackBerry DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat hoger

‘Quadrooter’ gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons

BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten

BlackBerry ‘verbeterd’ crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen