BitTorrent gebruiker gevangen gezet voor het delen van de film

Een Hong Kong burger is gevangen gezet voor drie maanden na het online delen van drie Hollywood-films via BitTorrent netwerk, volgens rapporten.

Innovatie, Braziliƫ en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Chan Nai-ming, 38, werd veroordeeld door de Tuen Mun Magistrates Court op maandag. Hij werd veroordeeld op 24 oktober voor het verspreiden van drie Hollywood blockbusters – Daredevil, Red Planet en Miss Congeniality – via het internet.

Chan Nai-ming wordt gedacht dat de eerste persoon die worden veroordeeld voor schending van het auteursrecht via het BitTorrent file-sharing netwerk.

Douaniers gearresteerd Nai-ming in januari 2005. Hij pleitte niet schuldig aan inbreuk op het auteursrecht, maar werd veroordeeld na een vier-dagen trial.

Bit Torrent is een populair protocol dat wordt gebruikt om grote bestanden via het internet met behulp van peer-to-peer-technologie te delen. De oorspronkelijke aanvraag werd geschreven door de programmeur Bram Cohen en is open source.

Het programma laat haar gebruikers om fragmenten van een groot bestand van vele andere gebruikers te downloaden in plaats van steeds het hele bestand van een enkele bron. BitTorrent is steeds meer uitgegroeid tot een van de meest gebruikte middel om grote bestanden te downloaden, waaronder een aantal Linux-distributies.

De populariteit van file-sharing netwerken is een strenge aanpak van platenmaatschappijen en filmstudio’s waar duizenden peer-to-peer-gebruikers in de afgelopen jaren zijn aangeklaagd voor schending van het auteursrecht aangewakkerd. Het Amerikaanse Hooggerechtshof oordeelde in juni 2005 dat de peer-to-peer-diensten kunnen worden vervolgd als zij de gebruikers aanmoedigen om auteursrechtelijk beschermd materiaal te delen zonder toestemming.

Braziliƫ en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen