Bij Apple, ‘ze’ echt achter je aan ‘: Een insider’s kijk op het leven in Cupertino

Alle high-tech bedrijven belijden hun geloof in de nobele idealen als werknemer promotie, teamwork, en ‘transparantie’ – maar op de grond, kunnen er grote verschillen in cultuur. Neem bijvoorbeeld de verschillen tussen Intel en Apple, aldus Ariel Maislos, voormalig CEO van Israëls Anobit: “Ze zeggen dat Intel is vol paranoids, maar bij Apple, ‘ze’ zijn echt achter je aan. ‘

Een reeks van start-ups

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

Maislos is in een unieke positie om te weten over wat er binnen Apple: hij werkte voor het bedrijf voor ongeveer een jaar, nadat Apple Anobit in december 2011 verworven voor een gerapporteerde $ 390m. Vorige maand, Maislos verliet Apple voor wat werd gezegd om persoonlijke redenen zijn – hoewel het gerucht is dat hij van plan is een nieuwe start-up.

Terwijl hij nooit het bedrijf toen hij daar nog werkte zou hebben besproken, Maislos is niet langer een werknemer van Apple, wat betekent dat hij vrij is om het leven bij Apple te bespreken, zo niet de technologie die hij en de Anobit team werkten na de overname . Maislos deelde enkele van zijn ervaringen met een rapt Tel Aviv publiek onlangs op een evenement gesponsord door de Israel Semiconductor Club.

Maislos is een serial entrepreneur – Anobit, een fabless ontwerper van flash-geheugen controllers, was zijn vierde start-up (zijn tweede, Passavé, die hij opgezet met een aantal leger vrienden toen ze allemaal in hun vroege jaren ’20, werd verkocht in 2006 PMC-Sierra voor ongeveer $ 300). Tussen Passavé en Anobit, Maislos liep een web reclame-technologie bedrijf met de naam Pudding, “maar we wezen begonnen Anobit vlak nadat we met Passavé klaar,” zei hij. “We hadden verschillende ideeën over hoe een aantal belangrijke kwesties in flash-technologie die ons geïnteresseerd uit onze tijd bij Passavé verbeteren.

Voor degenen die willen opzetten van een tech bedrijf, er is veel te overwegen. de website neemt een kijkje bij enkele van de grote start-up hubs in EMEA en wat elke kan brengen voor degenen die willen hun eigen IT-bedrijf te krijgen van de grond. Next up: Israël.

Onder de verbeteringen, gebaseerd op patent portfolio van het bedrijf, is een technologie die beweert de levensduur van MLC NAND gebruikt in vele consumenten apparaten uit te breiden. “Het kostte me en Ofir [Shalvi, één van Anobit mede-oprichters met Maislos en Ehud Weinstein] een jaar en een half te achterhalen van de oplossingen”, aldus Maislos.

Hoe is de deal met Apple tot stand gekomen? “We waren niet op zoek naar een bepaald landschap of een exit,” zei Maislos van de drie Anobit oprichters. “We zijn allemaal serial ondernemers die reeds hebben deelgenomen aan meerdere uitgangen, dus we hadden genoeg geld om het bedrijf zelf te financieren, zonder de noodzaak om uit te verkopen. We gingen volle kracht vooruit in ons werk, zonder om te kijken.

Maar Apple, het bleek, was zeer geïnteresseerd in Anobit. “We hadden al een nauwe samenwerking met Apple had,” Maislos onthuld. “Als je werkt in het flash-geheugen-industrie, het is een beetje moeilijk om niet te komen over Apple op een gegeven moment, als een partner of een klant – en ze waren een zeer grote klant We hebben een zeer goede relatie met hen, en een. wederzijdse waardering ontstaan ​​tussen beide bedrijven.

In 2010, Intel investeerde $ 32 miljoen in een van Anobit’s financieringsrondes – bijna de helft van het geld Anobit had op dat moment opgeheven – dus Maislos was goed bekend met het Intel cultuur, ook. Terwijl Intel ingenieurs krijgen opdrachten en worden beloond voor vindingrijkheid en creativiteit, zei hij, het is een gegeven bij Apple dat de ingenieurs zal op de top van hun spel. “Bij Apple, moet je om vooruit te lopen alleen maar om te verblijven in de plaats, en er zijn zeer hoge verwachtingen van iedereen. Apple verwacht dat alles wat je doet geweldig zijn.

“Bij Apple, moet je om vooruit te lopen alleen maar om te verblijven in de plaats, en er zijn zeer hoge verwachtingen van iedereen” – Ariel Maislos

Dat is niet het geval bij Intel, waar niemand verwacht dat je ‘amazing’, “zei Maislos, hoewel Intel heeft beloont degenen die hun geven” A + game “.

Maislos van mening dat de reden voor de uitzonderlijke druk is het resultaat van Apple’s “bijna-dood-ervaring” in de late jaren 1990. Aan de vooravond van; Steve Jobs ‘terugkeer naar het bedrijf als CEO, in 1997, werd Apple gezegd dat amper drie maanden na het faillissement zijn – en die ervaring nog steeds diep van invloed op de manier waarop Apple zaken doet. “Intel Ook heeft crises dat het hersteld van gehad”, zei Maislos – en die terugvorderingen hebben Intel ambtenaren het vertrouwen om te geloven in het voortbestaan ​​van het bedrijf gegeven.

Bij Apple, aan de andere kant, “niemand kan een toekomst waarin het bedrijf niet voorstellen”, en om ervoor te zorgen dat deze mogelijkheid niet tot stand komt, de bedrijfscultuur vergt veel grotere mate van persoonlijke excellentie dan bij Intel, of enige andere tech bedrijf, wat dat betreft. Het is deze normen Maislos meent, dat heeft het bedrijf waar het nu is gezet. “Apple heeft een aantal belangrijke bepalende momenten sinds die crisis had,” zei hij. “Het is een bedrijf dat zeer gericht is op haar doelstellingen. Werken er was een geweldige ervaring.

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

Alles wat je doet heeft een fantastisch zijn