Big data en de weersvoorspelling

mul-ti-plexer-er. zelfstandig naamwoord. Inrichting, in de elektronica, die synthetiseert uiteenlopende datasignalen in één uniform output. de website multiplexer fuseert verschillende perspectieven, mediatypen en gegevensbronnen en synthetiseert ze in een duidelijke boodschap, via een gesponsorde blog.

IT-prioriteiten; Zoals bedrijven versplinteren, zo heeft enterprise architectuur (maar op een goede manier), IT-prioriteiten; Hoe Salesforce houdt de release mojo door het maken van iedereen een product designer, Robotics, de nieuwste IT-medewerkers: Software robots voor het invoeren van gegevens en processen taken; reimagining de onderneming; vertrouwen in cloud security

de website multiplexer stelt marketeers in staat om direct verbinding met de website van de gemeenschap door hen in staat om te bloggen op de website publishing platform. Inhoud op de website multiplexer blogs wordt geproduceerd in samenwerking met de sponsor en is geen onderdeel van de redactionele inhoud van de website.

De financiële mogelijkheden van betere weersvoorspelling door middel van big data is enorm. Volgens Weer Analytics, is 33% van het wereldwijde bbp beïnvloed door het weer. of zelfs tussen leven en dood – voor een hele reeks van het bedrijfsleven en de publieke sector organisaties, kan weersvoorspellingen het verschil tussen winst en verlies. Het beïnvloedt vooral sectoren zoals de landbouw, het toerisme en de visserij. Dus of het probleem is ijs verkoop- of waterkeringen, het weer zaken.

Big weergegevens in actie

Big weer data-analyse helpt om de gegevens die door organisaties in bruikbare informatie om te zetten.

De Nederlandse overheid, die een gebied van land, dat is voor het grootste deel zowel vlakke als onder de zeespiegel overziet, is een expert in het beheer van water geworden. De sleutel tot dit is hun begrip van het weer, met behulp van statistieken zoals neerslag meting, radargegevens, overstroming niveaus van eerdere gebeurtenissen en onderhoud gegevens van sluizen, stuwen, gemalen en sluizen. Deze diepgaande kennis maakt het land om de beste manier van handelen te bepalen wanneer hoge waterstanden worden verwacht, waardoor de ernst van de overstromingen en waterbeheer kosten verminderen en de aantasting van het milieu te voorkomen.

Eén motor verzekeringsmaatschappij is met behulp van gegevens over het weer als onderdeel van zijn punten scoren systeem bij de beoordeling van bestuurders die ervoor kiezen in zijn telematica programma. Deze maakt gebruik van GPS-technologie om te reizen informatie te verzamelen en vervolgens gelederen elke reis op basis van factoren zoals snelheid, remmen en accelereren.

Er wordt ook rekening gehouden met externe variabelen vaak beïnvloed door het weer (bijvoorbeeld weg- en verkeersomstandigheden) bestuurder scoren te bepalen. Door de toegang tot actuele gegevens door middel van een API weer onderneming en het gebruik van een cloud-gebaseerde analytics dienst, de verzekeraar is in staat om een ​​meer nauwkeurige en betrouwbare scoring algoritme te bouwen op basis van de precieze weersomstandigheden op de plaats en het tijdstip van de reis van de bestuurder. Dit maakt vervolgens de verzekeraar het beleid dat wordt aangepast aan de verzekeringnemer rijpatronen en prestaties bieden.

Verzekeringsmaatschappijen maken ook gebruik van grote weerdata om claims in verband met onroerend goed-of-gewas schadelijk omstandigheden en-weer gerelateerde gewas verzekeringsclaims controleren triage. Ondertussen landbouwgrondstoffen handelaren gebruiken om prijswijzigingen voor bepaalde gewassen in de commodity markt te voorspellen. Daarnaast luchtvaartmaatschappijen gebruiken big weerdata aan windpatronen te voorspellen en dan in kaart het meest brandstofefficiënte routes voor hun vliegtuigen. De Britse Met Office schat dat de wereldwijde luchtvaart voorspellingen te besparen ongeveer 20 miljoen ton CO2-uitstoot per jaar door een grotere efficiency.

Hoe is het gedaan?

Eén weer onderneming legt uit hoe deze gegevens worden gegenereerd. Weer Analytics zegt dat het opneemt en analyseert de huidige, historische en voorspelde gegevens van de Amerikaanse regering weerdienst van 1979 tot zeven dagen in de toekomst. Deze globale gegevens wordt geplaatst in een 35km van 35km rooster, het genereren van zo’n 650.000 uitgangen tussenpoos van één uur.

Het bedrijf zegt: “We halen dan relevante variabelen en creëren / berekenen vele anderen We slaan deze enorme hoeveelheid informatie over het weer in databases die ons toelaat om:.. De gegevens snel te presenteren, te berekenen extra variabelen, [en] unieke wijze de data pakket”

Duidelijk dat een grote hoeveelheid gegevens is betrokken. Supercomputers, zoals die bij het Britse Met Office, te helpen voldoen aan de vraag voor een snelle verwerking van grote hoeveelheden data, de hoeveelheden die alleen kan groeien als het ivd breidt uit naar sensoren op motorvoertuigen en andere outdoor gegevensbronnen bevatten.

Bijvoorbeeld, de Met Office is 140 ton supercomputer heeft 480.000 kernen, twee miljoen GB geheugen en 17,000TB van opslag, en voert meer dan 23.000 biljoen bewerkingen per seconde. Deze rekenkracht verhoogt de resolutie van datamodellen, het verbeteren van de snelheid van de resultaten en het mogelijk maken weersvoorspellers om een ​​kleinere raster gebruiken. De Met Office zegt dat vier dagen van vandaag prognoses zijn zo nauwkeurig als eendaagse voorspellingen waren 30 jaar geleden.

Conclusie

De hoeveelheid data die gegenereerd is ingesteld massaal toeneemt naarmate de hoeveelheid sensoren op voorwerpen, zowel bewegende als statische, toeneemt. Big data technieken zijn van essentieel belang voor het analyseren van die gegevens en voor het inschakelen van organisaties om te zetten in betekenisvolle beslissingen.

Het doel van dit niveau van verwerking tot organisatorische, landbouw en transport efficiëntie te verbeteren, het verbeteren van de openbare veiligheid en een betere uitstoot van kooldioxide. Big weer data is de kern van al onze futures, persoonlijke en zakelijke.

Als bedrijven versplinteren, zo heeft enterprise architectuur (maar op een goede manier)

Hoe Salesforce houdt de release mojo door het maken van iedereen een product designer

Laatste IT-medewerkers: Software robots voor gegevensinvoer en procestaken

Het vertrouwen in cloud security