Big Brother draait zijn oog aan Gmail

Privacy International’s Big Brother Awards benadrukken organisaties die de organisatoren zeggen dat een belangrijke bedreiging voor de privacy vormen.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Gmail, momenteel beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers voor beta-testen, is bekritiseerd door privacy groepen voor het scannen van e-mails en vervolgens proberen om relevante contextuele advertenties toe te voegen.

Google is “een potentiële winner”, vooral omdat het gesprek met drukkingsgroepen, zoals Privacy International heeft verzet, volgens Simon Davies, directeur van Privacy International.

Alle pogingen die we hebben gemaakt om Google te voldoen zijn afgewezen, “zei Davies. Hij toonde zich bezorgd dat andere e-mailproviders waren waarschijnlijk Google’s voorbeeld te volgen.

Vorig jaar prijswinnaars opgenomen Ken Livingstone voor zijn rol in het verhogen van het vervoer surveillance, en hoofd voor haar rol in de regering surveillance en data management systemen.

De prijsuitreiking, met de komiek Mark Thomas en andere speciale gasten, zal open zijn voor het publiek voor de eerste keer, in een poging om meer steun van de bevolking aan te trekken. Er zijn 1000 plaatsen gratis beschikbaar voor iedereen die geïnteresseerd.

We proberen de prijzen van het zijn geval een insiders ‘te veranderen – waarbij burgerrechtenorganisaties, inside-spoor politici en vrienden, om met een meer diverse groep mensen, “zei Davies.

Davies aanvaard dat het moeilijk is om de manier waarop organisaties zich gedragen te veranderen, en dat inderdaad de awards hebben soms een negatief effect op het gebied van “het creëren van kansen voor slick PR” had door het geven van prijswinnaars waardevolle publiciteit voor hun activiteiten. Hij hoopt nu dat de Privacy International in staat om de focus te verschuiven van activisme aan het verstrekken van nuttige informatie over privacy issues zullen zijn.

Om uw stoel te reserveren in de Big Brother Awards op 28 juli om 07:00, e-mail simon@privacy.org.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen