België waakhonden: Apple is ‘doof voor de eisen’ over consumentenrechten

Beschuldigen Apple van een ‘misleidend’ en ‘illegale’ AppleCare garantie beleid, zal een Belgische groep rechten van de consument te nemen van de tech reus naar de rechtbank.

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

De Cupertino ,. Calif. Bedrijf heeft onder vuur na beschuldigingen werden gemaakt dat AppleCare, Apple’s garantie voor producten zoals de iPad en iPhone, niet in overeenstemming met het Europees recht. Als gevolg hiervan heeft de Belgische consument waakhond Test-Aankoop / Test-Aankoop een klacht ingediend tegen het bedrijf (Nederlands).

Europees consumentenrecht bepaalt dat binnen de Europese Unie, moet twee jaar garantie worden verstrekt voor producten gratis. Echter, voor klanten elders, AppleCare moet worden betaald voor na het eerste jaar – en vragen zijn over de vraag of Apple’s marketing en contractuele praktijken zijn een poging om consumenten die niet van dit recht beseffen misleiden verhoogd.

Apple heeft zichzelf in de problemen kwam eerder, na de business methods werden gebruikt die mogelijk de Europese consument in het donker bewaard boven regelgeving de garantie van de EU. Het bedrijf kreeg een boete van $ 1.200.000 door een Italiaanse antitrust-waakhond in 2011 nadat de groep oordeelde dat Apple niet had voldaan aan haar klanten goed te informeren over hun rechten, een vonnis Apple later in beroep en verloren.

Test-Aankoop / Test-Aankoop zegt dat binnen het depot, dat “grote problemen” zijn gevonden in de informatie die Apple biedt aan haar Belgische klanten, en de lucratieve “AppleCare Protection Plan” verlenging van twee of drie jaar gaat in tegen de wettelijke garantie dat de Europese wet is bedoeld om af te dwingen.

Dit is niet de eerste keer dat de Belgische groep hebben Apple genomen om taak. In maart vorig jaar, de consument waakhond samen met 10 Europese consumentenorganisaties om te klagen over Apple’s praktijken, maar zegt dat het bedrijf bleef “doof aan de eisen”, die de rechtszaak noodzakelijk heeft gemaakt.

Test-Aankoop / Test-Aankoop zegt dat het vertrouwen in een positieve uitkomst van de zaak, die voor de president van het Hof van koophandel te Brussel zal worden gebracht.

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen