Baidu previews Android SmartWatch OS

Chinese technologie gigant Baidu heeft een website om zijn aankomende Android-gebaseerde SmartWatch OS, genaamd “DuWear”, introduceren op woensdag gelanceerd.

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Volgens het bedrijf, het systeem ondersteunt niet alleen elementaire SmartWatch functies zoals motion tracking en hartslag monitoring, maar is ook geïntegreerd met een aantal Baidu-backed diensten zoals voice search en mobiele betalingen technologie.

Simpelweg door het verhogen van de pols en te praten met een SmartWatch loopt DuWear OS, zullen de mensen onmiddellijke feedback over het weer en voorraad informatie te ontvangen. Terwijl de afgifte van een bestelling, zoals “Ik zou graag een betaling te doen”, de Baidu portemonnee ingebed in het OS zal transacties direct te voltooien, volgens de website.

Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Smartphones, Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; mobiliteit; Last-minute iPhone 7 geruchten wijzen op waterbestendigheid, vijf kleuren, veiligheid, Android lockscreen bypass: Google flarden fout op de Nexus 5X telefoons

Baidu zal ook in kaart brengen en GPS-software te installeren in het besturingssysteem om te verlenen aan consumenten. Een app store zal later worden gelanceerd om gebruikers toegang tot andere ondersteunende apps voor DuWear geven.

Als Apple Watch ondersteunt alleen iPhones en Android Wear heeft nog om de Chinese markt te betreden, Baidu is van mening dat de invoering van DuWear OS effectief in het gat vult, een Netease rapport woensdag gezegd.

Baidu zal kick off DuWear OS downloads eind april. Het systeem ondersteunt diverse smartwatches in de markt, waaronder de Sony SmartWatch 3, Moto 360, en LG G Watch, volgens het nieuws rapport.

Baidu zal waarschijnlijk ook zijn eigen SmartWatch product te lanceren – de DuWear Watch – in juni, Netease toegevoegd, onder vermelding van anonieme bronnen. Het zal dan de eerste in massa geproduceerde SmartWatch door een Chinees bedrijf gelanceerd worden, aldus het rapport.

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods

Last-minute iPhone 7 geruchten wijzen op waterbestendigheid, vijf kleuren

Android lockscreen bypass: Google patcht lek op de Nexus 5X telefoons