Baidu lanceert intelligent personal assistant ‘Duer’

Baidu, de Beijing-gebaseerde zoekmachine reus en technologiebedrijf dat de Chinese versie van Google ontwikkelt, heeft zijn eigen persoonlijke assistent met de naam “Duer” gelanceerd.

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

De assistent is gebouwd in de nieuwste versie van de mobiele app van het bedrijf, volgens een rapport Tencent op dinsdag.

Robin Li, voorzitter en chief executive officer van Baidu, zei tijdens de eerste dag van Baidu World Congress 2015, dat Duer is gebaseerd op bestaande ecosysteem van het bedrijf, dat al vele sectoren, zoals eten, film, toerisme, onderwijs, en gezondheidszorg omvat.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Volgens Li, het vermogen van het bedrijf om gegevens, evenals de intelligente leren op de back-end verzamelen en te verwerken, laat Baidu om informatie te categoriseren en zet een etiket op de verschillende aspecten van bepaalde bedrijven.

Bijvoorbeeld, wanneer gebruikers zoeken naar een restaurant, Baidu in staat zal zijn om hen te vertellen niet alleen de locatie en de aard van de keuken, maar ook informatie, zoals de vraag of huisdieren zijn toegestaan, of er celebrity er ooit heeft gegeten, en zelfs of een bepaalde ruimte heeft een televisie.

Duer is al nauw samen met de navigatie en restaurant apps ontwikkeld door Baidu. Ondertussen, Li zei dat het bedrijf ook andere app-ontwikkelaars zal beginnen om hen in staat stellen om de persoonlijke assistent te gebruiken om hun gebruikers te voorzien van een betere dienstverlening.

“Het is net als in het PC-tijdperk, wanneer u een zoekvak kan zetten op elke website. In het mobiele internet tijdperk, kunnen we ook in staat stellen elke vorm van de app met Duer,” merkte Li in een andere Tencent rapport gepubliceerd op dinsdag.

We hopen dat er een dag dat iedereen, jong en oud, gemakkelijk kunnen genieten van internet en de uitoefening van wat ze willen met behulp van Duer zijn.

Er werd ook gemeld dat Baidu de mogelijkheid van de ontwikkeling Duer in een fysieke robot in de toekomst te verkennen.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar