Autodesk getrokken in stock option ‘schandaal’

Computer-aided design en productie bedrijf Autodesk kondigde een 21 procent groei van de omzet in het tweede financiële kwartaal op donderdag, alleen om de koers door de aanhoudende sondes raken in tech aandelenopties te vinden.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

De voorraad daalde drie procent na Autodesk is gebleken dat, net als veel andere bedrijven, was het een herziening van haar aandelenuitgiftepraktijken begonnen. Daardoor is het slechts vrijgeven geselecteerde financiële resultaten totdat het de instructie, waardoor winstcijfers kwartaal niet beschikbaar voltooit.

Van de cijfers vrijgegeven, Autodesk zei dat de licentie-omzet steeg met 12 procent tot $ 346m (£ 184m) van $ 309m een ​​jaar geleden en de omzet onderhoud zeer sterk steeg met 64 procent tot $ 104m vanaf $ 64m een ​​jaar geleden.

De totale omzet steeg met 21 procent naar $ 450m, van $ 373m een ​​jaar geleden.

Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) is nu de sterkste regio van het bedrijf, aldus het bedrijf, met 24 procent groei van het nemen van het naar $ 174m.

Maar dit goede nieuws werd ontsierd door een verklaring van chief executive Carl Bass, uit te leggen dat het bedrijf werd een herziening van haar aandelenopties. Bass was op pijn om erop te wijzen dat de beoordeling is geïnitieerd door het bedrijf omdat het wilde om ervoor te zorgen dat er geen openstaande kwesties rond aandelen opties.

Een vlot van tech bedrijven is onlangs getroffen door problemen rond aandelenopties. Op woensdag, Geoff Tate, een directeur en voormalig chief executive van Rambus, kondigde hij werd het bedrijf stoppen als meer details naar voren gekomen van zijn rol in de toekenning van aandelenopties.

Juniper Networks, Brocade, Comverse en Nvidia zijn geconfronteerd, of worden geconfronteerd, onderzoek naar de verkoop van aandelenopties en vooral de timing van deze desinvesteringen. Zelfs Apple heeft een onderzoek naar het aandelenoptieplan probleem geconfronteerd.

Maar de situatie bij Rambus was misschien wel uniek als Tate was zowel chief executive en het enige lid van de commissie toezicht op de toekenning van aandelenopties, tijdens een cruciale kwartaal.

Volgens Ovum, de situatie bij Autodesk is heel anders. “Op basis van wat we tot nu toe weten, de prestaties van Autodesk in het kwartaal was uitstekend,” de analist bedrijf zei in een verklaring. “Ervan uitgaande dat de opties beoordeling geeft het bedrijf een schone factuur van de gezondheid, de winstcijfers voor het kwartaal moet ook goed zijn.

Autodesk’s review of options “is een initiatief van het bedrijf zelf, omdat hij wilde om ervoor te zorgen dat het schoon was”, aldus Ovum. Volgens de analisten, Bass zei: “het zou verkeerd zijn om iets in de beslissing van de onderneming niet om winst te melden te lezen, terwijl andere bedrijven in een vergelijkbare positie winstcijfers werden publiceren”.

Ovum neemt een schemerige licht van de algemene aandelenoptieplan situatie, maar suggereerde dat “het schandaal over-dateert aandelenopties onevenredig van invloed is op de software-industrie”. Opties, wijzen zij erop, worden op grote schaal gebruikt in het bedrijfsleven om het topmanagement te motiveren.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen