Australische regering is van plan een snelle verwijdering van inhoud voor de sociale media

De overheid van de Coalitie wordt verder gegaan met plannen te dwingen grote social media bedrijven om inhoud te verwijderen geacht te pesten zijn, of het gezicht van de gevolgen.

Innovatie; Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie, mobiliteit; Braziliaanse overheid zou Waze te verbieden; Apple; Apple vertelt investeerders zijn $ 14 miljard Ierse aanslagbiljet zal niets veranderen, Apple, Apple’s € 13 miljard fiscale gevolgen: Zou dit de trigger voor Ierland laat de EU?

Staatssecretaris van Communicatie Paul Fletcher vanochtend bracht een discussienota over de oprichting van het eSafety commissaris, zoals de website, aangekondigd eerder deze maand.

De release volgt maanden van overleg met de sector en het welzijn van kinderen advocaten, de website begrijpt, maar de sociale netwerken; blijven pessimistisch over het voorstel, met een industrie bron vertelt de website vorig jaar dat ze de betrokken overheid is aan de grillen van de extreem-rechtse conservatieve groep, de Australian Christian Lobby.

Fletcher’s kantoor zou niet bevestigen of hij had een ontmoeting met de Australian Christian Lobby met betrekking tot deze zaak, maar zei dat de leden van het kind pleiten groepen zoals Bravehearts, Kind Wise, en Cybersafety Solutions vergaderingen over het voorstel had bijgewoond, samen met de wil van Telstra, Google, Facebook, Yahoo7, en Microsoft.

De discussienota stelt dat de regering een onafhankelijke Children’s eSafety commissaris aanstellen door middel van de bestaande middelen, die bevoegd is om een ​​”snelle verwijdering” van de inhoud af te dwingen van de grote social media sites die wordt geacht schadelijk voor kinderen te hebben.

De commissaris kan zowel bestaan ​​als een onafhankelijke wettelijke autoriteit, als een niet-gouvernementele organisatie, of worden vervuld door een lid van de Australische Communicatie en Media Autoriteit (ACMA).

Wanneer de commissaris van een persoon ontvangt een klacht onder de leeftijd van 18 jaar of ouder of voogd, zou de commissaris dan proberen te bepalen of het was “gericht op en de kans op schade aan een Australische kind schaden” voor het leiden van de social media site om het te verwijderen.

Fletcher vertelde de website dat de vrijheid van meningsuiting zou worden beschermd door het te beperken tot deze specifieke clausule.

“Bescherming van kinderen moet worden afgewogen tegen de vrijheid van meningsuiting op het internet. We hebben dat evenwicht door het beperken van de werking van de regeling om inhoud die is gericht op en schadelijk voor een specifieke Australische kind geslagen”, zei hij in een verklaring.

De regering zei dat in het voorstel dat zij de medewerking van social media sites zoals Facebook en Twitter die ervoor kiezen om te werken in Australië zou verwachten. Bedrijven die zich niet aan zal worden overhandigd waarschuwingen inbreuk mededelingen, en uiteindelijk dwangbevelen en civielrechtelijke sancties.

Zodra de inhoud is verwijderd, zou een beroepsprocedure worden ingesteld via de Administratieve Raad van Beroep, maar de regeling zou de belangen van het kind in plaats van de persoon die oorspronkelijk de inhoud geplaatst bevorderen.

Het komt als de overheid van de Coalitie is ingesteld op een deel van de Racial Discrimination Act dat maakte het onwettig is om te beledigen en beledigen mensen wegens hun ras trekken.

“Je kunt een situatie in een liberale democratie waarin de expressie van een advies onwettig is omdat iemand anders … vindt het aanstootgevend of beledigend zijn, geen” procureur-generaal Brandis zei eind vorig jaar.

Fletcher zei dat hij niet de gelijkenissen tussen de twee beleidsterreinen te zien.

Een woordvoerder van de Australische Interactive Media Industry Association, die Microsoft, Yahoo7, Facebook, Freelancer, eBay, Google en Twitter omvat, zei dat het voorstel is contra-productief.

“We delen het engagement van de Abbott regering om het houden van jonge Australiërs veilig online, en we investeren veel in instrumenten en de infrastructuur om dit te bereiken. Het voorstel van de regering om wetgeving een one-size-fits-all regime is contra-productief om ons eigen werk en inzet voor de veiligheid van onze klanten “, zegt de woordvoerder.

Een bron binnen een social media bedrijf vertelde ook de website dat het voorstel niet effectief zou zijn, want het zou niet aan andere diensten, zoals Snapchat en WhatsApp, die populair zijn bij de jongere gebruikers vast te leggen.

Het beleid werd oorspronkelijk aangekondigd twee dagen uit de 2013 federale verkiezingen, samen met de verplichte opt-out internet filtering van alle volwassen inhoud. De coalitie, backflipped op dit beleid; vijf uur nadat de website onthulde de plannen van de partij.

Ook de oprichting van een nieuwe statutair orgaan en de nieuwe verordening betreffende de behandeling van klachten lijkt op gespannen voet met verklaarde strategie van de overheid om de regelgeving te verminderen en overheidsinstellingen te stroomlijnen.

De regering is ook op zoek naar het Wetboek van Strafrecht met specifieke cyberpesten delicten gericht op mensen onder de 18, evenals een mogelijke regeling civiele handhaving voor mensen niet te verwijderen en / of te staken pesten kinderen online te wijzigen. De voorgestelde straf zou een AU zijn $ 1000 boete.

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze

Apple vertelt beleggers zijn $ 14 miljard Ierse belasting wetsvoorstel zal niets veranderen

Apple’s € 13 miljard fiscale gevolgen: Zou dit de trigger voor Ierland om de EU te verlaten?