Apple zet chips op TSMC van Samsung: Het is gewoon goede zaken

Apple is naar verluidt samen te werken met Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) naar de A5-chip voor de iPad te maken en dat vormt een groot risico voor Samsung’s processor business.

De EE Times meldde hoe Apple en TSMC een uitgebreide chip productie-overeenkomst zijn aangegaan. Het is een beetje onduidelijk wat dit TSMC deal betekent voor Samsung’s chip bedrijf, maar de diversificatie opgeteld. In feite hebben de analisten gesproken over een Apple-TSMC partnerschap in heel februari.

Eind januari, TSMC leidinggevenden geschetste plannen om kapitaal kosten opvoeren in 2011 op een winst gesprek. Dat de uitgaven betekende dat TSMC is de toewijzing van gieterij capaciteit om een ​​grote klant. Geruchten al snel omgezet in rapporten in de Aziatische pers.

Stifel Nicolaus analist Patrick Ho zei in een onderzoeksrapport februari

Volgens berichten in de media die uit Azië, TSMC is klaar om een ​​leverancier van Apple processors voor de iPad en iPhone-producten. Naar onze mening is dit niet een grote verrassing en als er iets een aantal van de capex ondersteunt TSMC wordt geprojecteerd te besteden in 2011.

Onze controles aangegeven dat TSMC al een kleine tweede bron leverancier van de A4 was geweest als Samsung was krap bij capaciteit voor heel 2010 en blijft beperkt vandaag (hoewel veel minder). Terwijl sommige hebben verklaard dat Apple was op hun hoede voor het geven van extra business te Samsung (gezien Samsung’s eigen versie van de tablet en smartphone producten), suggereren onze controles een aantal van de bezorgdheid van Apple waren meer gerelateerd aan TSMC procestechnologie (die een aantal belangrijke kwesties op de 40 hadden / 45nm knooppunt) en het vermogen van TSMC’s te kwalificeren voor Apple. Wij geloven dat veel van deze problemen zijn opgelost als TSMC begint te migreren naar 28nm.

Ho zei dat TSMC is achter de Apple-processor business voor ten minste 18 maanden. TSMC’s te verplaatsen om de capaciteit toe te voegen is voor Apple in de eerste plaats.

TSMC CEO Dr. Morris Chang zei op vierde kwartaal conference call TSMC in januari dat het bedrijf van plan om haar O & O-uitgaven te verdubbelen voor 2011 in een poging om mobiele marktaandeel te nemen.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Chang zei

Zoals fabless bedrijven hebben de neiging om meer deel te nemen aan de snel groeiende nieuwe markten en ontwerpen en nieuwe producten, zoals de mobiele computers, hun snellere groei brandstoffen groei TSMC’s. De ontwikkeling en de populariteit van mobiele computers versnelt de technologiemigratie van de leidende knooppunten, zoals 40, 28, 20 nanometer, zodat de verwerkingssnelheid laag stroomverbruik en voldoen.

Als je met de Apple CEO Steve Jobs ‘laatste persconferenties, het is duidelijk dat het bedrijf niet al te enthousiast over het zijn de grootste klant van Samsung.

Tijdens Apple’s antennagate persconferentie, zei Jobs

“Ik denk dat het gewoon de menselijke natuur, als je iemand succesvol wil je gewoon het af te breken te krijgen. Ik zie het gebeuren met Google. Google is een geweldig bedrijf. Kijk naar alles wat ze hebben gemaakt. Wilt u liever als we waren Koreaanse bedrijven? Heeft u niet van het feit dat we een Amerikaans bedrijf leidt de wereld hier?

En toen Jobs openlijk bespot Samsung tijdens de iPad 2 te lanceren.

Theoretisch, Samsung zou besluiten dat het wil Apple knijpen op chips aan zijn eigen tablet componenten te leveren. Gezien de dollars op het spel staan, zou Samsung niet sturen Apple verpakking, maar er is een kleine kans daar.

Beschouw nu het geval is voor TSMC. Apple werkt samen met TSMC, kwetst rivaal Samsung en heeft een relatie met een fabrikant die geen huid in de tablet spel heeft. De Apple-TSMC partnerschap is gewoon goede zaken.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s