Apple versnelt Chinese winkel opening tempo

Na het openen van een nieuwe winkel in Zhengzhou op 10 januari, waar de Foxconn mega industriële basis die wereldwijd produceert 70 procent van de iPhones ligt, zal Apple een andere winkel in de rijke stad Hangzhou openen op 24 januari.

senior vice-president van de retailactiviteiten van Apple, Angela Ahrendts, zei dat het bedrijf opent een totaal van vijf winkels van Apple voor de Chinese Lunar New Year op 15 februari, waarbij totaal van Apple in China 20, een Netease rapport.

Vorige week, investeringsbank UBS zei verkoop van de iPhone in China hebben de totale omzet handset Apple’s gedreven naar nieuwe hoogten. Analist Steven Milunovich zei gegevens blijkt dat China vormt zo veel als 35 procent van de zendingen in het voorgaande kwartaal, in vergelijking met 22 procent een jaar geleden.

Die schatting zou China maken de nummer een markt voor iPhones, aangezien slechts ongeveer 24 procent van alle iPhone zendingen gingen naar de VS vorig kwartaal, volgens een Sina nieuwsbericht.

Tijdens een bezoek aan China in oktober 2013, Apple CEO Tim Cook zei dat de totale Apple-winkels 40 in China zou bereiken in de komende twee jaar. Het bedrijf bezit momenteel 448 officiële verkooppunten wereldwijd.

Ahrendts zei in het rapport Netease dat zij vier keer is een bezoek aan China in de afgelopen zeven maanden geleden dat ze de baan nam.

Apple’s China online winkel is de snelst groeiende een van de wereld, zei ze, zonder specifieke gegevens. Netease nieuws zei dat de online winkel van Apple’s omzet steeg 80 procent in 2014 opzichte van het voorgaande jaar, met vermelding van anonieme bronnen.

Ahrendts gaf toe dat veel Chinese consumenten klagen dat het bedrijf soms niet aan de enorme vraag in het land, met inbegrip van het uitstellen van de lancering van nieuwe producten en het beperken van de levering van apparatuur in het land te voldoen.

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

Apple lanceerde zijn nieuwste iPhone 6 en iPhone 6 Plus modellen op 9 september Het was pas deze week dat de Chinese consumenten in staat waren om deze apparaten vrij te bestellen op zijn officiële online shop, na drie maanden aankoop beperkingen in China.

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen