Apple probeert iPod-interface patenteren

Apple probeert om de interface patent voor zijn iPod-muziekspeler.

In haar octrooiaanvraag 20040055446, gepubliceerd op donderdag, Apple beschrijft een grafische user interface “en methoden van het gebruik daarvan in een multimedia speler”. Het patent aanvraag betrekking heeft op een hiërarchisch geordende grafische user interface en geeft Apple topman Steve Jobs, Jeffrey L. Robbin en Timothy Wasko als uitvinders.

Jeff Robbin was de voornaamste auteur van SoundJam, de MP3-speler die Apple het recht om in het begin van 2000 kocht het strekte te maken voor verloren terrein in digitale muziek na de vraag naar cd-rw-stations onderschat. Robbin verplaatst naar Apple met de overname, waar hij later een leidende rol op iTunes nam. Tim Wasko werkte samen met Steve Jobs bij NeXT voordat hij terug naar Apple na Jobs nam de post van iCEO (en later CEO).

Dit is niet de eerste keer dat Apple heeft geprobeerd om anderen te stoppen met het kopiëren van de interfaces.

In de late jaren 1980, Apple overeengekomen om licentie delen van de gebruikersinterface die verscheen in de Lisa en Macintosh-computers met Microsoft, die vervolgens werd het werken op Windows 1.0. Maar als Microsoft meer functies in Windows 2.0 en hoger in 3.0, Apple voegde in 1988 diende een schending van het auteursrecht rechtszaak tegen Microsoft en HP (die op dat moment werkte aan een Apple-achtige huid voor Windows NewWave genoemd) om ze te stoppen met behulp van elementen die het gebruikt in zijn Lisa en Macintosh platforms. Apple verloor al haar vorderingen, met uitzondering van die in verband met het prullenbakpictogram en map pictogrammen in HP’s allang verlaten NewWave. Een beroep van Apple aan het Amerikaanse Hooggerechtshof werd later ontkend.

Critici in de tijd gesuggereerd dat Apple was een poging om alle intellectuele eigendomsrechten op de desktop metafoor voor computer interfaces te krijgen. Die zaak werd verder gecompliceerder wanneer Xerox, die op grote schaal wordt gehouden te hebben uitgevonden de grafische gebruikersinterface, diende zijn eigen rechtszaak tegen Apple te zeggen dat het bezit alle auteursrechten op grafische gebruikersinterfaces.

Apple lijkt te hebben geleerd van zijn fout in met een beroep op het auteursrecht, en is nu tot het octrooirecht om zijn user interfaces te beschermen. “Octrooien bieden betere bescherming dan het auteursrecht,” zei Struan Robertson, associate advocaat bij advocatenkantoor vrijmetselaars. “Als wat je hebt gedaan kan door een octrooi u er goed aan het octrooi te krijgen. Maar Apple zal nog steeds auteursrechten over de interface en dus kon nog steeds doen gelden die bij elke actie.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen