Apple huurt Samsung, AMD chip veteraan

laatste verhuren van Apple brengt bijna twee decennia van de processor ontwerp expertise om de iPhone en de iPad maker.

Volgens de Wall Street Journal, heeft de Cupertino technologie reus huurde Jim Mergard, een 16 -jarige veteraan bij AMD die naar de hoogten van de vice-president en chief engineer roos. Terwijl op AMD, Mergard was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de low-power ‘Brazos’ mobiele APU.

Afgelopen juni, Mergard links AMD Samsung treden als chief systeem architect, waar hij gedurende 16 maanden. Nu, Mergard is uitgeschakeld voor Apple.

Hoewel er geen liefde verloren tussen Apple en Samsung in de rechtszaal, Apple is op dit moment afhankelijk van Samsung op de A5 en A6 processors gebruikt bij de vervaardiging van miljoenen iPhones, iPads en iPod touch-apparaten te vervaardigen. Maar terwijl de werkelijke silicium productieproces wordt gedragen door Samsung, het ontwerp werk wordt uitgevoerd door Apple uitgevoerd.

Terug in 2008, Apple verworven processor design bedrijf PA Semi, een beweging die kon het bedrijf het ontwerp van de chip werk in eigen huis te brengen. Dit liet het bedrijf aan de A-serie processors gebruikt in iPhones en iPads te ontwerpen.

nieuwste A6 Apple’s processor is nog het bedrijf de meest geavanceerde design. A; demontage van de chip door Chipworks voor iFixit verricht; bleek een complex ontwerp, wat suggereert dat de ARM kern blokken werden handmatig aangelegd, in tegenstelling tot het gebruik van een computer om de prestaties te maximaliseren.

Volgens iFixit’s chief information architect Miroslav Djuric, de ARM-cores in de A6 “misschien wel de enige handmatige lay-out in een chip op de markt kwam in een aantal jaren”.

Naarmate er meer chip deskundigheid komt Apple, de afhankelijkheid van het bedrijf op de Samsung vermindert, en dit kan het bedrijf toelaten om de productie te verplaatsen naar een ander bedrijf, zoals GLOBALFOUNDRIES en TSMC.

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

Laten we niet vergeten dat Apple vraagt ​​niet alleen verwerkers van iPhones en iPads, maar ook het aanbod van Mac-computers. Patrick Moorhead, een voormalig executive AMD die nu leidt het onderzoeksbureau Moor Insights & Strategie, zei Mergard kon helpen Apple bevrijden van Intel.

“[Mergard] zou heel goed in staat van interne en externe middelen om een ​​PC-processor voor Apple doen samen te trekken,” zei Moorhead.

Kon Intel silicium gevonden in Macs binnenkort worden vervangen door Apple ontworpen processors?

iFixit / Chipworks.

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen