Apple CEO Tim Cook op Snowden, bewaking, sweatshops, en de bedreigingen voor de planeet

chief executive van Apple Tim Cook opengesteld voor het tweede deel van zijn urenlange interview met PBS ‘Charlie Rose op maandag.

In, het eerste deel van het interview, de Apple-baas sprak over rivaliteit van het bedrijf met Google, de afstandelijke relatie met Amazon, corporate geheimhouding, de Apple-IBM deal, televisies en andere producten, zijn voormalige baas Steve Jobs, en wanneer de dingen Verkeerd gaan.

In het tweede deel, Cook sprak over surveillance overheid en de Edward Snowden onthullingen van zijn bedrijf supply chain en enkele van de controverses Apple’s geconfronteerd als gevolg, en het redden van de planeet zoals wij die kennen.

PBS deelden een kopie van transcript het interview met de website.

Hier is wat we geleerd

De lekken uit de voormalige Amerikaanse regering aannemer Edward Snowden gooide een aantal technologische reuzen onder de bus, waaronder Apple, die betrokken was bij de PRISM schandaal.

Die balans tussen privacy en noodzakelijke surveillance tegen terroristen, en de binnenlandse en internationale bedreigingen, zei hij, is niet gehaald.

Ik denk niet dat het land of de overheid vond de juiste balans. Ik denk dat ze te veel op de collect alles kant gedwaald. En ik denk dat de [VS] president en de regering [Obama] zet zich in voor soort bewegende die slinger terug.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Echter, wil je niet … het is waarschijnlijk niet goed om niets te doen. En dus ik denk dat het een zorgvuldige lijn te lopen. U wilt ervoor zorgen dat je Amerikaanse volk te beschermen. Maar … er is geen reden om informatie te verzamelen over u. Maar mensen zijn 99,99 procent van andere mensen.

Apple eerder gezegd dat zelfs, maar het kan geen toegang iMessage en FaceTime communicatie, waarin staat dat dergelijke berichten en gesprekken niet op een “identificeerbare vorm worden gehouden.

Hij beweerde dat als de overheid “legde een dagvaarding,” dan Apple “kan geen it.” Hij zei botweg: “We hebben niet een sleutel … de deur gesloten te hebben.

Hij herhaalde eerdere opmerkingen, waarbij Apple heeft gezegd dat het niet in het bedrijf van het verzamelen van gegevens van mensen. Hij zei: “Als we het ontwerpen van een nieuwe dienst, proberen we niet om gegevens te verzamelen We zijn niet het lezen van uw e-mail.”.

Deel 1, Apple CEO Tim Cook op geheime producten, Steve Jobs, IBM deal, Google rivaliteit en de ‘schroef ups; Apple’s iPhone 6, horloge onthuld: roundup; Apple kondigt iPhone 6: betere specs, nieuwe functies, grotere schermen; Apple zei voor te bereiden grotere iPad voor 2015:? Zou het rijden van vitaal belang de groei van ondernemingen; met de iPhone 6 klaar om te starten, hier is wat het nodig heeft om te slagen; Apple iWatch voldoet betalingen: Disney’s MagicBand concept op schaal

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Cook ging over PRISM te praten in meer detail, in navolging van alle andere technologiebedrijf geïmpliceerd door deze inmiddels beruchte PowerPoint slides

Ik denk dat het voor ons in de Snowden ding, maar om mee te gaan op dat voor slechts een moment. Wat we wilden, was, wilden we meteen naar volledig transparant, want er waren geruchten en dingen geschreven in de pers dat mensen moesten backdoors naar onze servers zijn. Niets van dat alles is waar. Nul.

We zouden nooit toestaan ​​dat dat gebeurt. Ze zouden moeten wagen ons in een doos, voordat we dat zouden doen.

De rapporten werden algemeen beschouwd als in diskrediet gebracht tot op zekere hoogte, omdat het dat de Amerikaanse overheid bleek, hadden geen “directe toegang” tot servers, in de nasleep van de rapportage.

Op een soortgelijke lijn van denken, Cook ging meer schuld bij bedrijven als Google, die steeg waarnaar wordt verwezen in zijn vraag, leggen voor het vasthouden aan zoveel gegevens – waardoor de overheid om zo veel te verzamelen in de eerste plaats.

We lopen een heel ander bedrijf. Ik denk dat iedereen heeft om te vragen, hoe bedrijven maken hun geld? Volg het geld. En als ze geld je maakt met name door het verzamelen van gobs van persoonsgegevens, ik denk dat je het recht hebt ongerust te zijn.

Hij legde uit dat de gebruikers van de producten en diensten moet “echt begrijpen wat er gebeurt met die gegevens.”

Hoewel hij zei dat bedrijven moeten transparant zijn over gegevens zoals deze zijn, was Apple, een van de Silicon Valley-technologie reuzen, een transparantieverslag veel later dan iemand anders te geven. Het bedrijf kwam onder vuur van de groep recht op privacy, de Electronic Frontier Foundation, in 2012 en 2013 voor het hebben van een slechte privacybeleid rond gebruikersgegevens, het verkrijgen van slechts één ster van de vijf per jaar.

In 2014, Apple scoorde de volle vijf sterren – een ingrijpende verandering in zo’n korte periode van tijd.

“Ik denk dat mensen recht hebben op privacy,” Cook toegevoegd. Vanwege de zakelijke praktijken van Apple, hij liet doorschemeren, dat is een goede reden waarom de Amerikaanse overheid eisen voor data zijn zo laag.

Apple kwam ook onder vuur voor het hebben van een slechte diversiteit record als onderdeel van haar werkplek statistieken – uit, niet minder dan Cook zelf. Hij zei dat in augustus na de release van debuut diversiteit van het bedrijf melden dat hij “niet tevreden”, maar dat het bedrijf “het maken van vooruitgang.

Op Edward Snowden en het toezicht op staat

Op business modellen rond het verzamelen van gegevens van mensen

Over diversiteit en waardigheid

Op de planeet te redden

Hij breidde hierover in het interview, in antwoord op een vraag van Rose over wat belangrijk voor hem persoonlijk, voorbij de cultuur en waarden van Apple

Behandeling van mensen met waardigheid. Het behandelen van mensen hetzelfde. Dat iedereen verdient een basisniveau van de mensenrechten, ongeacht hun kleur, ongeacht hun religie, ongeacht hun seksuele geaardheid, ongeacht hun geslacht. Dat iedereen verdient respect.

Hij ging over tot een “class-soort structuur”, waarin sommige groepen denk dat andere groepen van mensen hebben niet dezelfde rechten verdienen te beschrijven.

Cook flat out noemde het “on-Amerikaans.” Hij zei dat Apple was het soort-van de plaats waar het zal “toestaan ​​dat iemand in de voordeur,” maar niet direct de bezorgdheid uit het rapport diversiteit per maand uitgebracht voorafgaand.

Cook zei dat dit een van de dingen die Apple was “steekt veel energie in,” met name de gezondheid van de planeet en hoe het bedrijf werkt aan de duurzame energie nadruk te verhogen.

“Weet je, we willen de wereld beter achterlaten dan we vonden het,” Cook zei Rose. Maar hij ook de beperkingen van het bedrijf toegelaten.

Ik denk dat we nog steeds het enige bedrijf voor consumentenelektronica dat is gedaan. Het betekent dat we ons richten op duurzame energie, en dus hebben we een datacenter dat de mensen ons vertellen dat we konden nooit tot 100 procent hernieuwbare energie daar. Het is gewoon te veel van – het is te veel. We zouden er nooit. Nou, we zijn er … we hebben het in Maiden, North Carolina. Je moet gaan zien.

Op de supply chain en “sweatshops”

Het werken met zowel de staat en het werken met … het talent zonder Apple, waren we in staat om af te trekken dat. We hebben andere datacentra, 100 procent hernieuwbare. We bouwen het hoofdkantoor – onze nieuwe hoofdkantoor. Het zal 100 procent worden verlengd.

En dat sluit niet uit eigen voorraad chips, technologieën en onderdelen die Apple’s eigen producten maken van het bedrijf. Cook zei dat Apple initiatieven gaande om te “diep graven” binnen haar upstream supply chain bij de inspanningen om het bedrijf de totale ecologische voetafdruk te verminderen gehad.

Maar de supply chain heeft geleid tot enkele hoofdpijn voor Apple – niet in het minst, de omstandigheden waarin het personeel in Chinese fabrieken wonen en werken in.

De iPhone en iPad maker heeft onder zware controle komen voor zijn verantwoordelijkheden aan haar leveranciers, met name Foxconn. In de loop van de afgelopen jaren zijn er tal van zelfmoorden, bedreigingen met geweld, stakingen, en klachten over de arbeidsomstandigheden geweest.

Apple heeft ook te maken met een aantal belangrijke kritiek volgende audits, welke leveranciers het bedrijf gevonden, aan de schending van de arbeid regels en rechten.

Cook verdedigde verslag van het bedrijf

We zijn zo diep in onze toeleveringsketen gecontroleerd. We doen het voortdurend, op zoek naar alles wat er mis is, of het nu tot aan de – er is een veiligheids-uitgang geblokkeerd. We zijn verder gegaan dan de controle en zijn nu in wezen houden universitaire-stijl lessen op de fabricage campussen met onze partners …

We proberen onderwijs, dat is voor mij de grote gelijkmaker onder de mensen, de mensen op de werkvloer die willen bieden en streven om meer te doen. En dus, werkten we met lokale Chinese universiteiten om lessen in dienst recht op de campus, om het super handig voor mensen.

Over corporate geheimhouding, gaf hij toe dat hij is zo transparant als hij kan zijn, “in tegenstelling tot mij wordt geheimzinnig over de toekomst” van haar producten.

Lees verder

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen