APAC pc-markt een daling van 10 procent in 2013, aldus IDC

De pc-markt in Azië-Pacific exclusief Japan daalde met 10 procent 2.013-108,000,000 eenheden te bereiken, markering eerste jaarlijkse dubbelcijferige daling van de regio, volgens onderzoeksbureau IDC.

Economische traagheid in grote opkomende markten in de regio bezwarend kopen sentiment, uitgelegd in een persbericht.

In het, commerciële ruimte, sector onderwijsprojecten waren de enige lichtpuntje, helpen om het faillissement van totale aantallen. Op de consument front, smartphone en tablets afleiding verder bijgedragen aan de scherpe daling van de pc-markt, aldus IDC.

In Q4 2013 op de markt kwam in 2 procentpunten onder de oorspronkelijke ramingen IDC’s met een 9 procent jaar-op-jaar daling. Terwijl de meeste van de regio was over het algemeen in lijn met de verwachtingen, Thailand stond als een uitzondering, omdat de markt er werd geplaagd door de aanhoudende politieke onrust. Leveringsvolumes dit kwartaal zal waarschijnlijk de laagste in Thailand in de afgelopen vier jaar, volgens het onderzoeksbureau.

“Het jaar eindigde op een sombere noot voor de pc-markt, aangezien het daalde voor het tweede achtereenvolgende jaar. Afleiding van concurrerende apparaten, aanhoudende pessimisme in de economie en de druk op de wisselkoers waren een van de factoren die van invloed zijn op de markt van dit jaar,” zei Handoko Andi , research manager voor client-apparaten bij IDC Asia-Pacific.

Chinese pc-maker, Lenovo, behield zijn eerste plaats, hoewel de malaise kon niet afschuiven op de thuismarkt China, over het algemeen het plaatsen van een 9,5 procent jaarlijkse daling van vorig jaar.

HP, was de enige grote leverancier registreren groei van 5,3 procent, vooral ondersteund door vervulling voor een grote onderwijsproject in India, merkte IDC.

Dell zag zwakte in China te arresteren een overigens goed jaar, uitglijden 2,8 procent op jaarbasis.

Tabletten, Ultrabooks: De toekomst is unfixable; On PC homebrewing dood en sterven, Extreme PC’s en “Homebrewing”: Rust in Vrede

2014 zal naar verwachting een uitdagend jaar blijven voor de pc-markt, als hij wordt geconfronteerd toenemende concurrentie van andere apparaten, aldus Andi.

“Verder, druk op de wisselkoers, politieke risico’s en economische onzekerheden zullen alle waarschijnlijk spill over in 2014 ook. Dat gezegd zijnde, als de grote ticket onderwijsprojecten van vorig jaar zich te herhalen, of als de Wintel eco-systeem is in staat om laag te brengen -prijs volwaardige pc’s op de markt, het zijn allemaal potentiële positieve kanten die schijf volumes zou kunnen helpen in het komende jaar, “voegde hij eraan toe.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, hardware, Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 converteerbare laptop, Windows 10, Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ toets te bouwen 14.915 nu beschikbaar voor pC’s, telefoons

Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 convertible laptop

Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ proef build 14915 nu beschikbaar voor PC’s, telefoons

Lenovo houdt bovenste plek te midden van malaise