AOL geloften om spammers in de rechtbank te zien

AOL UK maakt zich op om juridische stappen te ondernemen tegen spammers die in het buitenland zijn gebaseerd nemen, maar sturen hun waren aan de Britse e-mailgebruikers.

Het internet service provider heeft besloten dat er weinig juridische stappen die zij in Groot-Brittannië kan nemen om te voorkomen dat haar klanten gebombardeerd door ongevraagde commerciële e-mail, zodat de juridische team concentreert zich op het brengen van een zaak tegen een grote spammer in een ander land.

Het is duidelijk dat er geen grootschalige spammer die actief zijn in het Verenigd Koninkrijk, dat we kunnen aanklagen, dus namen we de beslissing van vorige week te overwegen elders aanklagen namens AOL UK leden, “Jonathan Lambeth, hoofd van Corporate Media Relations bij AOL UK, zei op woensdag.

Volgens de anti-spam campagnevoerders zoals Spamhaus, ongeveer 200 spammers zijn verantwoordelijk voor het overgrote deel van de ongewenste e-mail door e-mailgebruikers ontvangen. Veel van deze zijn naar verluidt gebaseerd in de VS, waar AOL goed zou kunnen besluiten haar eerste juridische stappen te brengen.

Het kan zijn dat AOL brengt ons een rechtszaak tegen een Amerikaanse spammer voor het verzenden van ongewenste e-mail aan AOL UK klanten “, zegt Lambeth. Hij legde uit dat een heffing van het schenden op eigen netwerk van AOL zou kunnen worden gebracht.

AOL heeft al een track record van juridische stappen te ondernemen tegen de vermeende spammers. In april van dit jaar, het diende vijf rechtszaken tegen individuen en bedrijven die volgens haar bulk ongevraagde e-mail te sturen naar haar leden.

Op 11 december zal de Britse regering de anti-spam wetgeving in werking treden. Dit maakt het een strafbaar feit voor een Brits bedrijf om ongevraagde e-mail te sturen naar de consument, met wie zij geen bestaande zakelijke relatie hebben. Tegenstanders van de wetgeving beweren dat het zal een significant verschil aan het probleem niet te maken, omdat de zakelijke e-mailadressen niet worden gedekt.

AOL zegt dat het nog te vroeg om een ​​oordeel over de wet te geven, maar suggereerde dat de maximale boete – van 5000 £ – niet genoeg om een ​​serieuze dader af te schrikken zou kunnen zijn.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen