Android voor uw datacenter

Late maand, in mijn dekking van de wolk het management van Novell, vroeg ik de vraag “Moet u uw datacenter te beheren op je iPhone?” Dit heeft me een groot deel van de verwachte opmerkingen over het gebruik van een iPhone voor iets serieus, zowel in de talkbacks en in e-mail. Maar die negatieve respondenten miste een belangrijk punt, het is met behulp van remote management tools voor de komende jaren, dus waarom zouden ze geen gebruik maken van de meest beschikbare instrumenten mogelijk?

Net als veel IT-medewerkers, heb ik een verscheidenheid van het management op afstand en toegang op afstand instrumenten die worden gebruikt door de jaren heen, zelfs in mijn huidige kleine adviespraktijk, mijn eigen servers draaien zonder hoofd, pijnigde in de koele grenzen van de kelder van mijn gebouw, waar ik gebruik van RDP ze te bestrijden. In het verleden heb ik allerlei server management tools gebruikt, zodat ik niet fysiek moet naar mijn servers om taken die niet absoluut fysieke toegang heeft geëist, variërend van eenvoudige beheer op afstand apps om apps die op afstand bestuurde de uit te voeren kracht om mijn servers en stond me toe om harde reboots doen als ik was zelfs niet in hetzelfde gebouw.

Ik heb eigenlijk geprobeerd om mijn iPhone te gebruiken als een controle-apparaat voor mijn servers met VNC, maar eerlijk gezegd, het scherm van de telefoon is gewoon te klein voor mij om het praktisch te gebruiken. Op een iPad, het zou veel beter werken, maar toen ik het idee ter sprake om een ​​paar van mijn actieve datacenter vrienden, ze waren niet fans van de uitvoering rond een iPad de hele dag, me te vertellen dat een lichtgewicht notebook gaf hen veel meer mogelijkheden bij het verkrijgen van hun werk gedaan, waardoor ze software tools die nodig zijn op een pc worden geïnstalleerd voeren.

Toen ik pakte een Samsung Galaxy Tab voor mijn verloofde twee weken geleden, heb ik besloten om het idee van een mobiel apparaat op afstand opnieuw. Hoewel de Tab schermresolutie van 1024 x 600 lijkt weinig afwijken van het 960×640 van mijn iPhone, de grotere fysieke grootte van het scherm van de 7 “tablet maakte het verschil in de wereld. Terwijl de Android VNC viewer is niet zo glad (nog ) als de iPhone VNC-client heb ik gebruik gemaakt, het doet het werk, en toen ik liet het aan een paar datacenter vrienden tijdens het diner gisteravond ze dachten dat de zakformaat 7 “tablet een praktische keuze zou zijn voor hen om te gebruiken, over levend WiFi, binnen hun bedrijfsnetwerken, als een hulpmiddel voor gebruik remote console.

Het is niet een perfecte oplossing, en de vrienden die ik was dineren met een mooie hardcore technische bos, maar het feit dat ze eigenlijk enthousiast over het potentieel voor de tablet als een datacenter instrument waren lijkt een goede business case voor de toekomst aan te geven.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet