Android-malware, FUD, en de FBI

Het Internet Crime Complaint Center (IC3), een Amerikaanse overheid task force gevormd door de FBI en het National White Collar Crime Center, onlangs een Android-malware waarschuwing. Dit werd door sommigen ondernomen om nog meer bewijs van hoe onzeker Android wordt vergeleken met Apple’s iOS. Alstublieft. Geef me een pauze.

Alle IC3 is slecht geschreven, vage vrijlating echt zei was dat: “. De IC3 is zich bewust van de verschillende malware gemaakt aanvallende Android besturingssystemen voor mobiele apparaten Een aantal van de laatst bekende versies van dit soort malware zijn Loozfon en FinFisher.” En wat zijn deze?

Loozlon is een Trojaans paard dat Symantec meldt als minder dan 50 gerapporteerde gevallen. FinFisher is een veel ernstiger spyware programma.

FinFisher heeft al jaren op Macs en Windows-pc’s als ‘legale’ spyware van Gamma International, een Britse beveiligingsbedrijf geweest. Onlangs is al geport naar alle grote mobiele apparaten, waaronder Android, Blackberry, en ja, de iPhone. Het is op geen enkele manier, vorm, of vorm louter een Android-probleem.

In ieder geval, beide programma’s zijn niet de klassieke computervirussen. Zij moeten gebruikers boven en buiten de roep van domheid gaan om ze te vangen.

Met beide, meestal moet je een verdacht uitziende e-mail te openen, volg dan een link, en dan mee eens, in het geval van Android, het onbekende Android-applicatie pakket (APK) downloaden. Daarna, moet u uw smartphone of tablet te vertellen om het te installeren, zelfs al is het niet in de Google Play Store, negeer de malware waarschuwing, en dan eindelijk naar uw toestel te infecteren.

Kortom, deze schadelijke programma’s niet echt infecteren apparaten. Kwaadwillig dom gebruikers doen. Of, in het geval van FinFisher, het kan uw werkgever of uw regering.

Het echte probleem met Android beveiliging is echter niet malware die actieve medewerking van een dwaas vereist. Nee, het echte probleem is dat Google nog steeds niets doen, zoals voldoende controle van de aanvragen voor de veiligheidsrisico’s voordat het laat hen gaan in de Google Play Store. Dit is een ding dat Apple doet het beter doen met zijn app store dan Google doet.

FBI waarschuwt gebruikers van mobiele malware; Google gebouw malware scanner voor Google Play: verslag; BT backpedals op de vorderingen van bijna elke Android-toestel heeft malware; Nieuwe contacten stelen Android malware gespot in het wild; Trend Micro waarschuwt voor Android malware pandemie door Q4 2012

Het goede nieuws is dat Google eindelijk lijkt te zijn om het samen te werken in het stoppen van deze echte bedreigingen. Volgens een rapport, Google zal binnenkort het integreren van een malware scanner in de Google Play-applicatie op te slaan. Noch Google, noch iemand anders, kan dwazen stoppen van het zijn dwazen, maar de zoekgigant is eindelijk werkt serieuzer aan het oplossen van Android echte veiligheid problemen.

 verhalen

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen; mobiliteit; In nieuwe beweging, Apple zal niet onthullen openingsweekend iPhone 7 sales

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

In de nieuwe beweging, zal Apple niet onthullen openingsweekend iPhone 7 sales