AMD’s plan om weer in de zwarte te krijgen? Bevestig de interne IT-cultuur, en snel

NEW YORK – Denk even na over hoe goed je vannacht geslapen.

AMD’s chief information officer Jake Dominguez heeft een van de meest belangrijke en angst gevulde banen in de afgelopen roerige geschiedenis van de chipmaker’s – waarschijnlijk meer dan wie ook in de executive lounge. Hij is verantwoordelijk voor de herziening van de interne processen van het bedrijf, waarvan hij hoopt dat er meer wendbaar en agressief in het gezicht van extreme concurrentie, niet in het minst van aartsrivaal Intel, maar ook up-and-coming mobiele chipmakers, waaronder Samsung, Qualcomm, en maak Micron.

Het is geen geheim dat één van de bekendste chipmakers ter wereld wordt financieel worstelen. Maar AMD’s plan om 18 wereldwijde datacenters gekapt om slechts twee faciliteiten vertegenwoordigt het bedrijf de grootste uitdaging in zijn recente geschiedenis. Hier is waarom.

De Sunnyvale, Californië gevestigde bedrijf staat momenteel op de 12e plaats achter internationale rivalen, en vijf van zijn Amerikaanse chip-gebouw reuzen. Het is een achterstand, niet alleen als gevolg van een strijdbare anti-concurrentiële druk door Intel, die landde met een $ 1400000000 boete door de Europese Commissie – een boete Intel aansprak. AMD is achtergebleven als gevolg van het onvermogen om te tekenen in de menigte met de beste technologieën het op een fatsoenlijk tempo kon maken.

AMD’s probleem was niet een tekort aan nieuwe ideeën. Integendeel, de eigen IT-infrastructuur liet het naar beneden. Ontwerpers en ingenieurs konden niet sneller werken omdat het bedrijf de interne systemen traag en verouderd waren, en de kosten werden wegschietende tot niveaus die niet kon worden gehandhaafd veel langer.

Voer Dominguez, die in september 2011 het bedrijf samengevoegd, en werd gepromoveerd tot hoofd van het bedrijf de eigen IT-afdeling in november 2012 – over de tijd financiële worstelingen AMD’s raakte een piek.

AMD’s engineering en ontwikkeling operaties werden verspreid over meerdere datacenters over de hele wereld. Zijn gedurfde en gedurfd plan om zijn weg te bestormen vooruit was om haar activiteiten naar beneden krimpen tot twee vestigingen, één in Atlanta, GA en de andere in Cyberjaya, Maleisië. In krimpende haar servers en condenseren de technologieën in een strakkere ruimte – genoeg om aanzienlijk meer dan voorheen tijdens het opslaan van de macht en de operationele kosten te virtualiseren – zou de onderneming aanzienlijke sommen geld en klaar is voor zijn herstel duw in het komende jaar op te slaan.

Een van de grootste klachten van klanten is dat we niet voorspelbaar en betrouwbaar, en we hebben niet uit te voeren, “Dominguez vertelde de website in een telefonisch interview. Zijn taak in de eerste plaats was om te beginnen met” het krijgen van ons huis in orde “, zei hij . “Onze IT-systeem is een van de weinige organisaties die elk proces raakt in het bedrijf. En dus ons het stabiliseren van onze algemene omgeving hardlopen, virtualiseren en optimaliseren van de prestaties, het toont nu tot in de manier waarop we uitvoeren.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

AMD’s on-time levering had explosief tot 92 procent aan het einde van 2013, maar lager dan dat van zijn eigen verwachtingen. Dit jaar is de chipmaker wordt schieten voor 95 procent. Terwijl dat drie procentpunt stijging triviaal mag lijken, kan het op te slaan en het genereren van het bedrijf miljoenen in de winst van elk boekjaar.

Mijn angst op dit moment is gecentreerd rond het feit dat ik weet wat onze missie is, wat we proberen te doen, en waar we proberen om het podium … maar gaan we er snel genoeg krijgen, -? AMD CIO Jake Dominguez

Komen in dit jaar, “Dominguez zei:” het gesprek van de techniek huis was, ‘we moeten meer netcapaciteit’ – of dat betekent meer kernen of meer opslagruimte. En wat we hebben bewezen is dat die behoeften zijn niet noodzakelijk waar.

Toegeven dat het datacenter consolidatie en de interne IT-shift was geen populaire beweging op het eerste, gerechtvaardigd hij dat door erop te wijzen te veel bestaande inefficiënties.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

“We hebben niet geïnvesteerd in een groot aantal gebieden die we nodig hadden om, dus we uit het oog verloren,” zei hij.

Na maanden van het vinden van nieuwe servers en applicaties, en tientallen bijeenkomsten in een massale organisatie-brede catalogiseren effort “we hebben nog meer gevonden”, Dominguez vergeleek de poging om in te gaan op de garage en dingen gooien, en het vinden van dingen die je didn ‘t beseffen zelfs was er en je hebt al op zoek naar het al jaren.

Het bedrijf datacenter consolidatie werd geleid één aangewezen program manager, die naar Dominguez gemeld, aan het hoofd van de inspanning, goed wetende in zijn ervaring dat de traditionele “gerund door de commissie” model werkt niet. Dominguez wilde een interne persoon op punt om het proces te begeleiden, en in staat zijn om hulp te zoeken om hem indien nodig.

Nu als het bedrijf begint om zichzelf op te pikken na de waarde van dalende winst en twee jaar van de bedrijfsopbrengsten daalt meer dan een jaar, is het terug in de zwarte en de operationele kosten stabiliseren en meer dan breken zelfs.

Maar het hele proces was niet helemaal een leien dakje. Een van de meer kritische onderdelen van de consolidatie werd mechanische bewegingen server racks en apparatuur van de Austin faciliteit Atlanta. Logistiek die betrokken verplaatsen van tonnen machines halverwege tegenover de VS in vrachtwagens over een rustig feestdag, en binnen een termijn die werknemer verstoring zou een minimum te beperken.

Stelt u zich eens knijpen 18 gebouwen ter waarde van servers, data racks en netwerkapparatuur in slechts twee. Dat is precies wat AMD doet. de website was één van de eersten die het bedrijf al snel-to-be alleen Amerikaanse datacenter tour.

Er waren twee grote delen van het datacenter zet die me ongerust gemaakt, “legde Dominguez.” Een daarvan was de grote technische raster we moesten verhuizen tijdens de 4 juli weekend, en dan is de SAP omgeving we moesten verhuizen. En als iemand van die ging slecht, dat ging de hele perceptie van hoe het datacenter verhuizing ging veranderen.

Het datacenter activa, legde hij uit, was niet aangeraakt of verplaatst in jaren. Met zorgen en zenuwen lopen hoog om redenen tweeledig: wat als er iets gebeurt op de verhuizing, en wat als blies iets omhoog wanneer de servers back-up werden afgevuurd in het nieuwe gebouw? Als er iets viel in de geplande verhuizing, kon de workflow van de gehele onderneming zijn belemmerd voor dagen of zelfs weken, kost het bedrijf mogelijk miljoenen aan verloren inkomsten.

“Het kostte ons een beetje langer aan het netwerk koppeling op zijn plaats dan we wilden krijgen, en we waren te snijden echt dicht bij de timing dat we moesten installeren en te bewegen onze SAP-systemen. Maar we vochten door dat,” zei hij.

Verbazingwekkend genoeg, we waren op doel op maandagochtend na het weekend om te beginnen met het brengen van systemen voor back-up, en dat deden ze als een uurwerk.

Dominguez verwacht ongeveer zeven-dagen downtime, maar de verhuizing ging goed genoeg om de systemen weer online “on target”, zei hij, het eerste wat maandagochtend te brengen na de 920-mijl reis, een dag eerder dan gepland. Hij gaf toe: “Als we een grote storing in het net had, zou het dan zijn geweest spel van daar en zouden we het vertrouwen van de maatschappij hebben verloren,” waardoor de onderneming in de buitenlandse handen te brengen met een verse set van de ogen .

De (tot dusver) succesvolle consolidatie van de datacenters niet kon komen op een kritiek punt in de geschiedenis van het bedrijf. Historisch gezien, Dominguez zei, zou het bedrijf uitval en coördinatie-inspanningen hebben, en de verhuizing zou helpen het bedrijf spil in nieuwe domeinen als een toekomstige proofing strategie. Hij zei dat het opnieuw uitvinden van het bedrijf de IT-strategie zal het springlevende in de toekomst als het gaat om te springen op de nieuwste technologische doorbraak.

Met het bedrijf personeelsverloop tegen historische dieptepunten op dit moment, zei hij, medewerkerstevredenheid is in de lift. Het komt nadat het bedrijf de voormalige chief information officer Mike Wolfe en andere high-level executives van het bedrijf verliet in 2011 en later. “We moesten de organisatie weer op te bouwen en alle van de dingen die we wilden doen,” legde hij uit.

Vergis je niet, er is nog veel meer te doen, zei hij. “Mijn angst op dit moment is gecentreerd rond het feit dat ik weet wat onze missie is, wat we proberen te doen, en waar we proberen het podium? – Maar gaan we er snel genoeg”

Met de termijn die hij heeft gekregen en de uitvoering tempo waarin zijn organisatie-eenheid moet zijn maandelijkse en driemaandelijkse doelen te bereiken, dat is wat houdt hem ‘s nachts wakker, zei hij. “Dat is echt wat we jagen en wat maakt me angstig, want als je geen hik of struikelen in elk deel van dat pad, het is gewoon vertraagt ​​je naar beneden.”

Als prospects een hele onderneming om te overleven rustte op mijn schouders, dat zou waarschijnlijk te houden me ‘s nachts wakker, ook.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s