Amazon set-top box kan voor Prime video wat Kindle deed voor boeken doen

Amazon leiderschap zal de eerste zijn om u te vertellen dat het idee achter de Kindle Fire is niet om tablets te verkopen – het is om content te verkopen.

In feite, Amazon oprichter en CEO Jeff Bezos, herhaalde dat de strategie over en, aan journalisten net vorige week bij de introductie van de Kindle Fire HDX.

Het lijkt erop dat de Seattle-hoofdkantoor operatie staat op het punt dat dezelfde strategie toe te passen om streaming video in de woonkamer.

Amazon is naar verluidt het koken van een set-top box van zijn eigen, dat dit jaar gereed zijn op de feestdagen zou moeten zijn, volgens The Wall Street Journal.

Met een vorm die vergelijkbaar is met de compacte Roku doos, zou het apparaat idealiter dienen als een medium voor het leveren van Amazon Prime Instant Video service.

Zelfs als Amazon is niet echt bezig met een set-top box, het zou moeten. Nu.

Terwijl noch Amazon noch haar grootste concurrent in de video streaming markt (Netflix) graag specifieke cijfers vrij te geven over hoeveel cloud-gebaseerde inhoud die ze aanbieden, het is duidelijk dat alleen gebaseerd op zoek naar wat er beschikbaar is op hun bestemmingspagina’s die Netflix is ​​leidt de heffing hier – althans in termen van meer populaire selecties.

Amazon’s Kindle Fire is uitgegroeid tot de best verkopende tablet in de Android ecosysteem en de nummer twee in de markt in het algemeen, de tweede alleen voor Apple zijn.

Amazon distantieert zich van Apple met de Kindle Fire HDX; Amazon’s Kindle Fire HDX, Fire OS 3 (foto’s); Kindle Fire OS 3.0 voor de werkplek;? Kindle Fire HDX is gericht op Microsoft’s Surface op de werkvloer

Zij heeft dit gedaan, niet alleen omdat de franchise bevat wel een aantal goed presterende apparaten met stellaire technologie, maar ook omdat de Kindle Fire dient als een uitstekende toegang tot de enorme bibliotheek van digitale content die Amazon biedt. Dat kastje bevat boeken, tijdschriften, games, apps en ja, digitale video.

Maar om wat voor reden dan ook, Amazon Prime Instant Video lijkt nog steeds te worstelen – althans vanuit het perspectief van de consument. Als iemand die heeft stuiterde tussen premier en Netflix, zijn er niet veel prikkels in te schrijven op Amazon Prime wat video betreft. Better redenen zou gratis tweedaagse scheepvaart en misschien zelfs het zijn; Kindle Eigenaren Lending Library.

Prime Instant Video is al beschikbaar op sommige internet aangesloten tv’s en spelcomputers. Maar Prime app Amazon’s lijken nooit een selling point voor deze producten zijn.

Een set-top box zou waarschijnlijk dienen als een beter instrument dan een tablet voor Amazon in de verkoop van de digitale video service om meer consumenten – net als wat het merk Kindle voor de digitale boekhandel heeft gedaan en misschien wel zelfs vergelijkbaar met Apple TV voor iTunes.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Het is duidelijk voor zowat iedereen dat Amazon wordt gerund door ongelooflijk slimme mensen die bereid zijn om veel kansen te nemen. Hoe anders zou een bedrijf groeien van een online warenhuis ook als de leidende kracht in cloud computing te dienen? Ik kan niet denken aan een ander bedrijf met een meer gediversifieerde portefeuille.

Voor Amazon om dit soort kans te missen is bijna ondenkbaar. Of de inrichting (en Prime Instant Video bij uitbreiding) slaagt er is een ander verhaal, maar het bestaan ​​ervan en de uiteindelijke debuut lijkt bijna onvermijdelijk.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Amazon’s Kindle Fire HDX