ACCC uitzettingen LG Electronics voor de rechter op misleidende verklaring weer claimt

LG Electronics Australië heeft genomen om Federale Hof van de Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC), de waakhond ontleend LG valse of misleidende verklaringen aan consumenten over hun rechten als het gaat om LG goederen defect.

De ACCC beweert dat in verband met gebreken LG televisies, de tech reus verkeerd aan consumenten, retailers, en reparatiebedrijven dat de corrigerende maatregelen voor de consument beperkt tot de garantie van de fabrikant LG.

Er wordt beweerd door de ACCC dat, wanneer het defect is opgetreden in een LG tv na de garantie van de fabrikant LG was verstreken, de consument werd slechts recht op een rechtsmiddel als de consument betaald voor de kosten van de beoordeling van de mislukking.

Wanneer een consument LG garantie was verstreken, de ACCC bewering dat LG beweerde hij had geen verdere verplichtingen, en elke stap nam ten opzichte van de televisie was een daad van goodwill. De tech reus is ook beschuldigd van het vertellen van een aantal consumenten dat ze alleen recht op de televisie gerepareerd en werden geen recht op een terugbetaling of een vervanging, en dat de consument aansprakelijk was voor de loonkosten van eventuele reparaties.

ACCC voorzitter Rod Sims zei dat wanneer een consument koopt een product dat wordt geleverd met een garantie van de consument in het kader van de Australische wet Consument dat het van aanvaardbare kwaliteit zijn. Hij zei dat de garantie is een aanvulling op de garantie een uitdrukkelijke fabrikant.

“Hoewel de fabrieksgarantie geldt alleen voor een bepaalde periode van tijd, zal de consument vaak nog recht in het kader van de consument garantie voor een reparatie, terugbetaling of vervanging na afloop van de garantietermijn van de fabrikant,” zegt Sims.

De ACCC zal niet aarzelen om passende maatregelen tegen fabrikanten die de rechten en rechtsmiddelen van consumenten verkeerd voor gebrekkige producten onder de Australische wet Consumer nemen.

Het Australische parlement heeft deze belangrijke rechten toegekend.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow, quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde; ANZ Bank tech executive dek shuffle

De ACCC zei dat het is momenteel op zoek naar verklaringen, rechterlijke bevelen, geldelijke sancties, corrigerende mededelingen, een compliance handelspraktijken programma, en de kosten. De zaak is gepland voor een Case Conference Management in het Federale Hof in Melbourne in februari.

Bijna een decennium geleden, LG werd gevonden in strijd met de bepalingen inzake consumentenbescherming van de Trade Practices Act 1974 na het Federale Hof te zijn geweest regeerde de elektronicagigant valse of misleidende verklaringen in verschillende van haar online mobiele telefoon gebruikershandleidingen.

Op het moment, de voormalige ACCC voorzitter Graeme Samuel waarschuwde LG tegen het maken van misleidende verklaringen rondom garantie en de rechten van de consument in de toekomst.

De ACCC zal niet aarzelen op te treden tegen bedrijven die consumenten misleiden over hun wettelijke rechten te nemen “, zei hij op het moment.” De consument kan worden misleid te denken dat ze niet kunnen hebben een defecte onderdeel vervangen of geld terug, omdat de uitdrukkelijke garantieperiode fabrikant is verlopen, als dat niet zo kan zijn.

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

Daarnaast is de rechtbank LG zich te onthouden van het maken van voorstellingen tot soortgelijk effect in de toekomst; implementeren van een verbeterde naleving handelspraktijken programma; regelen van de bekendmaking van aankondigingen van de consument op zijn website en in alle grote Australische kranten, bieden elk van haar mobiele telefoon retailers met een mededeling waarin de relevante bepalingen van de wet, en de kosten van de ACCC te betalen.

In 2012, LG samen met Panasonic, Sony, Samsung en Sharp kregen een tik op de vingers door de ACCC.

Op het moment, de waakhond zei dat de technologie reuzen gebruikte de term “Wi-Fi Ready” te los en stelde voor dat leveranciers te wijzigen hun promotie en marketing materiaal.

Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat wat vertegenwoordigd op promotiemateriaal is wat ze daadwerkelijk zullen krijgen “, Sims zei eerder.” Dit is met name het geval wanneer de termen ‘Wi-Fi Ready’ of ‘Wireless LAN Ready’ leek te worden gebruikt op audiovisuele producten aanbieden ingebouwde Wi-Fi adapter als op producten die een extra apparaat of dongle nodig.

Een burgerlijke hooggerechtshof in Seoul oordeelde in oktober dat LG Electronics compenseren onderzoeker 199.500.000 gewonnen voor een aantal internationale patenten dat de onderzoeker door de achternaam van Lee was niet adequaat gecompenseerd.

De rechtbank beval ook LG aan de bijdragen van Lee’s uitvinding officieel te erkennen.

Ondertussen, LG Electronics ondertekend partnerschapsovereenkomsten vorige maand met Zuid-Koreaanse credit card bedrijven KB Kookmin Card en Shinhan Card, ter voorbereiding van de lancering van haar eigen mobiele betalingssysteem, een handelsmerk aanvraag hebben ingediend voor “LG Pay ‘in september.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken